Incendiu puternic în satul Pleșești. Flăcările au cuprins casa și anexele. Proprietarul s-a ales cu arsuri la un piciorRural

Incendiu puternic în satul Pleșești. Flăcările au cuprins casa și anexele. Proprietarul s-a ales cu arsuri la un picior

       Accesări: 380

Situație neprevăzută, încheiată cu pagube și rănirea unei persoane. Acestea sunt efectele unui incendiu puternic declanșat într-o gospodărie din satul Pleșești. S-a întâmplat vineri seara, mai multe echipaje fiind trimise la intervenție.

Patru autospeciale au ajuns la fața locului.

Pompierii Detașamentului Fălticeni au acționat împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La momentul sosirii echipajelor, casa de locuit și anexele gospodărești ardeau puternic.

Salvatorii spun că exista pericol de propagare la alte construcții din aceeași gospodărie.

Mahanu Design

Pe timpul intervenției, un echipaj al Ambulanței Fălticeni a fost trimis pentru acordarea primul ajutor medical proprietarului. Bărbatul, în vârstă de 87 de ani, s-a ales cu arsuri la membrul inferior stâng.

Octogenarul a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la spital.

În incediu au ars acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de coşul neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Incendiul abia spre miezul nopții, după aproape trei ore de intervenții.

Pompierii au salvat restul construcțiilor din gospodărie (un adăpost de animale, o anexă și un garaj).

ȘTIRI