Incendiu în satul Manolea. Localnicii s-au mobilizat exemplar: au salvat viața unei bătrâne. Alții au pus mâna pe găleți și au ținut focul sub controlRural

Incendiu în satul Manolea. Localnicii s-au mobilizat exemplar: au salvat viața unei bătrâne. Alții au pus mâna pe găleți și au ținut focul sub control

       Accesări: 5954

Încă un eveniment nedorit în mediul rural. Un incendiu s-a produs sâmbătă după-amiază în comuna Forăști. Casa unei familii din satul Manolea a luat foc.

Incendiul a avut loc în jurul orei 16.30.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În casă se aflau trei persoane, printre care o persoană octogenară, fiica acesteia și o tânără cu deficiențe de auz.

Viețile acestora au fost salvate de doi vecini, care au văzut cum flăcările se extind la acoperișul casei.

Alma Clinic

Cei doi, tată și fiu, au acționat prompt și cu responsabilitate. Au intrat în casă, au anunțat incendiul și au evacuat persoana în vârstă care nu se poate deplasa, după cum a mărturisit un martor aflat în zonă.

Octogenară a fost preluată din curte, pe brațe, de un tânăr, fiind găzduită într-o casă alăturată.

Localnicii s-au mobilizat exemplar și au demostrat spirit civic. Multe persoane au sărit în ajutorul familiei și au început să stingă incendiul așa cum au putut.

Au pus mâna pe găleți, încercând să atenueze intensitatea flăcărilor, care au cuprins acoperișul, până la sosirea pompierilor, ne-a declarat același martor ocular. Focul a fost ținut sub control, astfel încât să nu se extindă la ceilalți vecini.

Numeroși localnici au participat la stingerea incendiului, gestul lor fiind unul demn de laudă.

Cu toate eforturile făcute, acoperișul din azbest și lemn a fost distrus în totalitate.

Pompierii Detașamentului Fălticeni au sosit la fața locului și au lichidat incendiul. Aceștia au fost sprijiniți de către lucrătorii SVSU Forăști.

Intervenția s-a desfășurat cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință, dar și la anexele gospodăriei.

Un echipaj SAJ a acordat primul ajutor medical proprietarei, care a suferit un atac de panică. Ea a refuzat transportul la spital.

Acoperișul a ars pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și s-au degradat plafoanele locuinței cu bunurile din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijlocul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură).

Pompierii au salvat restul casei de locuit, în limitele găsite, și anexele gospodăriei.

ȘTIRI