Impactul cazinourilor în economia din RomâniaDiverse

Impactul cazinourilor în economia din România

       Accesări: 329

România este o țară cu tradiție în industria de gambling. Încă din cele mai vechi timpuri, jocurile de cazinou au început să se dezvolte în țara noastră. Oamenii sunt atrași de doza de adrenalină și distracție, dar și de marele jackpoturi și de ideea că pot câștiga un venit suplimentar fără prea multă muncă.

Comparativ cu multe alte state din Europa, dar și la nivel global, România a adoptat această industrie încă din 1906, anul în care au fost puse bazele Loteriei Române.

Însă, conform unor studii, industria jocurilor de cazinou a început să se dezvolte în România odată cu apariția primelor cazinouri, în 1862.

Toată industria de gambling din România este reglementată și controlată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, care a fost înființată în 2013. Această instituție de stat se ocupă cu verificarea, reglementarea și controlul industriei de gambling și cazinouri online din România.

În prezent, românii pot practica jocuri de cazinou într-un regim sigur, controlat și verificat pe orice platformă digitală autorizată.

Mahanu Design

Din punct de vedere economic, România se află pe locul 47 în topul țărilor ce înregistrează venituri din gambling. În 2019, România raporta venituri de peste 820 de milioane de lei din jocuri de cazinou, iar statistica arată că cifrele vor crește în următorii ani datorită dezvoltării internetului și a gradului tot mai mare de adoptare în rândul românilor.

Ca o paranteză, piața globală a cazinourilor a atins pragul de 5,2 miliarde USD (21 miliarde lei) în 2018. În consecință, chiar și companiile care nu sunt direct implicate în jocuri investesc acum în această industrie.

România este recunoscută pentru viteza mare de internet. Institutul Național de Statistică raportează că 2 din 3 gospodării din România au acum acces la internet, ceea ce înseamnă, la rândul său, un acces la cazinourile online. Acest lucru se reflectă și prin investițiile crescute în companiile de jocuri online care operează în țară.

Joburi in cazinouri

Creșterea numărului de jucători determină cazinourile online să investească mai mult în platformele lor de jocuri, ceea ce se traduce prin venituri mai mari la bugetul de stat.

Totodată, producătorii de jocuri sunt provocați să creeze titluri noi și atractive, care să aducă încasări mai mari în platformele digitale, iar asta înseamnă generare de noi locuri de muncă și automat cresc încasările din ramurile conexe industriei de gambling.

Industria de gambling din România este importantă pentru economica din România, aducând încasări importante la bugetul de stat din taxe și impozite. Totodată, asigură locuri de munca pentru zeci de mii de angajați, care generează venituri suplimentare la bugetele locale și bugetul de stat.

Conform statisticii și a unor specialiști din domeniu, piața din România va juca un rol esențial în dezvoltarea cazinourilor online în Europa de Est. Industria de gambling nu poate exista fără angajații care fac ca lucrurile să funcționeze.

Dezvoltarea industriei de gambling

Într-un cazinou stradal există foarte multe joburi și zeci, poate chiar sute de angajați. Sunt multe joburi conexe industriei de gambling și amintim aici de contabil, casier, barman, ospătar, bucătar. Nu lipsesc angajații de la serviciul de pază, întreținere, curățenie. Însă există și joburi cu implicare directă în desfășurarea jocurilor de cazinou cum ar fi dealeri de joc, slot supervisor, Gaming Surveillance Officer.

Industria cazinourilor online generează alte locuri de muncă, cum ar fi administratori web, programatori web, designeri, testări, administratori de rețea și de servere și multe altele.

Pe lângă joburile directe din cadrul cazinourilor, mai sunt joburile conexe, iar aici avem programatori, dezvoltatori de jocuri, deasigneri, matematicieni, oameni de marketing și publicitate.

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, locurile de muncă din industria cazinourilor sunt de așteptat să crească cu o medie de 10% între 2016 și 2023, ceea ce este mai mare decât media în comparație cu alte industrii.

Nu e de mirare faptul că apar zeci de platforme online și sute de săli de jocuri și cazinouri, toate acestea generând noi locuri de muncă, dar și încasări mai mari la bugetul de stat, influențând economia României.

În timp ce aparatele de slot și jocurile de masă precum ruleta și blackjack sunt încă populare în cazinouri, creșterea popularității pokerului a dus la deschiderea mai multor cluburi în toată țara. Camerele de poker sunt pline și la cazinouri, iar acest interes va duce la generarea de noi locuri de muncă, cum ar fi barmani și ospătari, care au menirea de a servi jucătorii la mese.

Odată cu dezvoltarea industriei de gambling, se dezvoltă și alte ramuri conexe. Aici intră în scenă firmele producătoare de jocuri de noroc și software dedicat cazinourilor, care la rândul lor vor angaja mai mulți oameni pentru a face față provocărilor din piață. Producătorii de jocuri slot sunt cei ce se confruntă cu cele mai multe provocări pentru că anual trebuie să scoată noi titluri cu diferite tematici.

Dacă doriți să găsiți un site web care să vă ofere un portofoliu grozav de jocuri slot, vă recomandăm să încercați 888casino.ro.

Odată cu dezvoltarea industriei de cazinouri se dezvolta lanțul de producție alimentară și de aprovizionare pentru că va crește consumul local și regional. Vor apărea mai multe firme de pază, care au misiunea de a asigura paza cazinourilor clasice și a sălilor de jocuri.

Cei care doresc să lucreze în industria cazinourilor trebuie să fie pregătiți să lucreze în orașe mai mici, deoarece majoritatea cazinourilor din țară sunt situate în afara zonelor metropolitane majore.
În ansamblu, creșterea industriei de gambling va influența creșterea economiei României, dar și nivelul de trai prin generarea de noi locuri de muncă și prin remunerația peste medie a angajaților.

Fiecare cazinou are propriile sale reglementări care fac ca fiecare oportunitate de muncă să fie diferită de cealaltă. În ciuda acestui fapt, cazinourile sunt o industrie de mai multe miliarde de dolari și funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Există o bună oportunitate de a găsi un loc de muncă care se potrivește aproape oricărui om calificat sau necalificat.

Cei care au experiență anterioară într-un cazinou sunt cei mai atractivi, deoarece dovada experienței în industria cazinourilor este cheia. Lucrătorii din cazinou se pot confrunta cu verificări riguroase ale antecedentelor, deoarece sunt implicate bugete mari la mijloc. Pentru cei fără experiență, este o oportunitate de a se dezvolta în cadrul acestei industrii.

Fie că ne place sau nu, industria jocurilor de noroc a adus încasări importante la bugetul de stat, bani care ulterior au fost investiți în spitale, educație, sistem de apărare și asistență socială.

ȘTIRI