Grădiniță nouă în comuna Boroaia. Primarul Vasile Berariu anunță finalizarea lucrărilor și recepția investițieiRural

Grădiniță nouă în comuna Boroaia. Primarul Vasile Berariu anunță finalizarea lucrărilor și recepția investiției

       Accesări: 1161

Accent pe educație. Comuna Boroaia dispune o rețea de unități de învățământ etalon pentru mediul rural, sub aspectul dotărilor și condițiilor oferite elevilor și profesorilor. Politica investițiilor în acest domeniu continuă, iar infrastructura școlară este îmbogățită cu un nou obiectiv.

Este vorba de o grădiniță ce va funcționa din anul școlar 2022-2023.

Clădirea îndeplinește cerințele în materie de eficiență energetică și dispune de săli cu spații generoase și multă lumină naturală.

Proiectul este realizat cu fonduri europene, demersurile fiind începute în urmă cu trei ani.

Valoarea investiției se ridică la 2,6 milioane de lei.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Primarul Berariu anunță că pentru acest obiectiv are loc recepția finală, după încheierea lucrărilor, urmând ca grădinița să intre cât de curând în circuitul școlar local.

Unitatea dispune și de un loc de joacă, exteriorul fiind animat la propriu de personaje din povești celebre, pictate pe gardul unde preșcolarii vor fi primiți cu un „Bine ați venit” scris cu litere de-o șchioapă.

Campus educațional

Amplasată centrul comunei, noua grădiniță este inclusă într-un nucleu educațional din care mai fac parte Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” și Centrul de Asistență Educațională (After-school).

Edilul localității a vrut ca prin dispunerea apropiată a acestora să creeze un campus educațional cu toate treptele sistemului de învățământ existente în mediul rural, de la cea educația timpurie, la cea de nivel gimnazial.

Pe aceeași punte de legătură va fi construită și o sală de sport ultramodernă.

Obiectivul va avea 180 de locuri, suprafață de joc sintetică pentru practicarea mai multor sporturi de masă, dușuri, vestiare pentru elevi și profesori, tribune, sistem central de încălzire și iluminat economic.

Stadiul proiectului este avansat, fiind la momentul actual în faza de licitație.

Costurile sălii de sport se ridică la 7,7 milioane de lei și vor fi suportate, în cea mai mare parte, de la bugetul de stat. Compania Națională de Investiții, prin Ministerul Dezvoltării, va gestiona derularea lucrărilor la acest obiectiv.

ȘTIRI