George Mîndruță apreciază calitatea merelor din livezile zonei Fălticeni. Senatorul are un mesaj pentru pomicultoriLocal

George Mîndruță apreciază calitatea merelor din livezile zonei Fălticeni. Senatorul are un mesaj pentru pomicultori

       Accesări: 2033

Târgul de toamnă al merelor și-a deschis porțile. Numeroși vizitatori au venit încă de dimineață în centrul municipiului Fălticeni, pentru a-și procura fructe proaspăt culese din livezi. Printre aceștia s-a numărat și George Mîndruță, prezent în calitate de simplu cetățean, demnitar, localnic, dar și susținător al produselor românești.

Senatorul fălticenean a vizitat standurile pomicultorilor prezenți la Târgu Mărului, subliniind savoarea și calitatea merelor.

Evenimentul de tradiție reunește anual producătorii din Fălticeni, Rădășeni, Cornu Luncii, Bunești, Horodniceni și Vulturești și un un prilej de a etala roadele unei munci care nu se sfârșește niciodată

George Mîndruță și-a exprimat aprecierea pentru pomicultorii prezenți la Târgul Mărului, care aduc pe piață fructe foarte bune, și au propria contribuție la dezvoltarea economică locală.

„Fiind fălticenean nu aveam cum să ratez acest eveniment. Mă bucur să văd că, dincolo de faptul că vremea este frumoasă, avem foarte mulți producători prezenți din zonă, dar și vizitatori.”, ne-a declarat demnitarul . „Din ce-am văzut, oamenii pleacă deja cu pungile pline de aici, ceea ce înseamnă că sunt încântați că produsele pe care le găsesc, de calitatea lor multe dintre acestea fiind naturale.”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Un aspect îmbucurător pentru senatorul Mîndruță este faptul că evenimentul crește în amploare și consistență, de la un la altul, numărul ridicat de vizitatori fiind un indicator al succesului pentru Târgul Mărului.

Zona Fălticeni este una renumită pentru livezile de meri, iar unele dintre aceste produse ajung în programele alimentare pentru școli.

George Mîndruță susține că este nevoie de astfel de „evenimente care ne conectează cu tradiția și produsele naturale, obținute la nivel local.”

Senatorul fălticenean are și un mesaj pentru producătorii de mere din bazinul pomicol Fălticeni.

El spune că aceștia trebuie sprijiniți și încurajați să continue munca lor, astfel încât să facă față tuturor provocărilor.

„Guvernul încearcă și reușește, într-o oarecare măsură, să vină în sprijinul lor.”, a explicat senatorul Mîndruță. „Este clar, trebuie să-i sprijinim pe producătorii locali. De altfel, PSD are și o campanie denumită „Cumpără românește” care exact asta face.”

George Mîndruță și-a cumpărat de la Târgul Mărului mai multe soiuri de mere, dar și produse apicole, la fel de folositoare în ecuația unei alimentații sănătoase.

ȘTIRI