Fălticeneanul Ștefan Apopii este vicecampion european la Qwan Ki Do. Medalia de bronz ajunge tot la FălticeniSport

Fălticeneanul Ștefan Apopii este vicecampion european la Qwan Ki Do. Medalia de bronz ajunge tot la Fălticeni

       Accesări: 777

Rezultate de excepție în sporturile de contact. Fălticeneanul Ștefan Apopii se numără printre medaliații Campionatului European de Qwan Ki Do, competiție ce s-a desfășurat recent în Franța. Sportivul și-a adjudecat medalia de argint la categoria Thao Quyen, individual, la categoria de vârstă 16-17 ani.

Noul vicecampion european (foto stânga) este legitimat la clubul Kim Long Dao, unde se antrenează alături de instructorul Marius Maxim.

La această competiție au participat și alți sportivi din Fălticeni, care au bifat un rezultat deosebit.

Echipa formata din sportivii Maxim Ioana, Cocean Rareș si Apopii Stefan au obținut medalia de bronz la categoria Thao Quyen sincron, secțiunea de vârstă 16-17 ani mixt.

În cadrul Campionatului European de Qwan Ki Do, clubul fălticenean s-a calificat cu șapte sportivi care au participat la opt probe.

Mahanu Design

Au mai evoluat cu prestații foarte bune Hlihor Ioan, Mitu Iustin, Dochia Rares și Burlui Denisa Maria, care nu au reușit să ajungă pe podium, dar au dobândit experiență competițională.

Instructorul Marius Maxim este convins că anul viitor, la Campionatul European de la Milano, vor fi mai mulți sportivi calificați din Fălticeni

Experiența sportivilor nu s-a rezumat doar la cea sportiva, ci si la cea turistica.

Tinerii clubului Kim Long Dao au vizitat orașul gazda dar și Parisul, supranumit Orașul Luminilor.

Deplasarea, de 11 zile, a fost, în mare parte, suportată de părinți, dar fost și câțiva agenți economici care au dorit să susțină echipa: Rogelya, Trio Nec, Royal Club Invest și Alma Clinic.

ȘTIRI