Fălticeneanul Matei Stan este triplu campion național la înot. Sportivul și-a adjudecat și un titlu de vicecampionSport

Fălticeneanul Matei Stan este triplu campion național la înot. Sportivul și-a adjudecat și un titlu de vicecampion

       Accesări: 1260

Un parcurs fără cusur într-o competiție importantă. Matei Stan și-a trecut recent în palmares trei titluri de campion național la înot. Rezultatele de excepție au fost obținute în cadrul întrecerii rezervate exclusiv copiilor în vârstă de 11 ani.

Campionatul Național de Înot s-a desfășurat la Bazinul Olimpic din Pitești, în perioada 24-25 ani, sub egida Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).

Sportivul din Fălticeni s-a dovedit cel mai rapid în trei probe, unde, de altfel, s-a remarcat în ultima perioadă.

Matei Stan este noul campion național la 50 m liber, 50 m spate și 100 m liber. El a reușit să își adjudece și un titlu de vicecampion în proba de 100 m spate.

Cele patru medalii câștigate au făcut ca fălticeneanul să devină cel mai valoros sportiv al clubului Dinamo de la această întrecere.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În cadrul competiției au evoluat fete și băieți, legitimați la cluburile sau secțiile de înot afiliate FRNPM, care au îndeplinit baremul de participare la etapele regionale de calificare.

De ceva vreme, Matei Stan activează în cadrul clubului Dinamo, fiind pregătit de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș, antrenorii care l-au descoperit și l-au ajutat să performeze încă de pe vremea când reprezentau clubul ACS Nada Florilor.

Evoluțiile foarte bune ale talentatului sportiv amintesc de parcursul sportivelor de succes Aissia Prisecariu și Daria Silișteanu, tot din Fălticeni, ambele legitimate în prezent la același club Dinamo.

Matei este elev al Colegiului Național „Nicu Gane”.

El practică înotul de la vârsta de șapte ani.

ȘTIRI