Fălticeneanul Ionel Postelnicu primește gradul de general de brigadă. Parcurs al carierei presărat cu succeseLocal

Fălticeneanul Ionel Postelnicu primește gradul de general de brigadă. Parcurs al carierei presărat cu succese

       Accesări: 2120

Moment încărcat de emoție și onoare. Fălticeneanul Ionel Postelnicu a fost avansat la gradul de general de brigadă, în preambulul Zilei Naționale a României. Ceremonia s-a desfășurat la Palatul Cotroceni, pe 30 noiembrie, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Anterior acesteia, șeful statului a semnat decretul de înaintare în grad.

Au fost înaintați în grad reprezentanți ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Pază şi Protecţie şi ai Serviciului de Informaţii Externe.

Ionel Postelnicu este din toamna acestui an la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava, după ce timp de cinci ani a activat la comanda Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni.

„A fost, cu adevărat, emoționant și înălțător! De acest moment îmi voi aminti mereu. M-am simțit onorat să fiu printre ofițerii de rang înalt avansați în grad.”, ne-a declarat proaspătul general Postelnicu. „Lăsând la o parte haina militară, eu rămân același om, iar ca general de brigadă îmi voi continua activitatea mizând pe aceleași valori pe care le-am insuflat colegilor mei: respect, integritate și profesionalism.”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Ionel Postelnicu este originar din Fălticeni și are 48 de ani. Este unul dintre cei mai tineri generali de brigadă din țară, avansarea venind după 27 de ani de carieră în Jandarmeria Română.

Este al doilea ofițer din Fălticeni, după Marius Crăciun, unul dintre cei care au pus bazele și au perfecționat mecanismele de funcționare ale Forțelor pentru Operații Speciale ale Armatei Române, care primește gradul general de brigadă.

Ionel Postelnicu este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, promoția 1995. A urmat cursuri postuniversitare în drept internațional umanitar, dezvoltare în carieră, cursuri de perfecționare în limba franceză, cursuri de profesionalizare didactică și un master în management și administrație europeană.

În august 2002 intră ca ofițer specialist la Centrul de Instrucție Jandarmi din Fălticeni, iar de aici urcă pas cu pas toate treptele unei cariere de succes.

Șapte ani mai târziu devine comandant de batalion, iar după numai un an locțiitor al comandantului Școlii de Subofițeri Jandarmi, funcție pe care o va deține timp de șapte ani.

Din anul 2016 este comandantul SMSJ „Petru Rareș” din Fălticeni, timp în care cresc atât prestigiul școlii, cât și performanțele colectivului de cadre militare.

Începând din iunie 2021 este împuternicit inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

ȘTIRI