Accesări: 1804

Proiect ajuns la final. Primăria comunei Baia încheie una dintre cele mai ample și importante investiții derulate în ultimii patru ani. Administrația locală anunță terminarea lucrărilor la extinderea rețelei de apă și canalizare din satul Baia.

Acestea au început pe 4 mai 2018 și au fost finalizate pe 6 iunie 2020.

Fondurile alocate au permis realizarea unei rețele de utilități în lungime de 24 de kilometri, din care 12 kilometri rețea de apă și alți 12 kilometri de rețea de canalizare pentru apa menajeră.

Proiectul permite racordarea unui număr mare de gospodării din satul Baia.

„La sfârșitul săptămânii trecute am săpat ultimul metru pentru rețeaua de apă și canalizare. Lucrările privind extinderea rețelei în satul Baia sunt finalizate.”, ne-a declarat primarul Maria Tomescu. „Proiectul s-a desfășurat fără probleme în acești doi ani în care s-au făcut lucrări de calitate. Este un proiect foarte important pentru comunitate și mă bucur că am putut să-l ducem la bun sfârșit.”

Codrin Benta

Primarul comunei Baia spune că noua rețeaua de apa și canalizare va fi pusă în funcțiune peste aproximativ patru luni.

Proiectul de extindere pentru sistemul public de alimentare cu apă și cel de canalizare prevede investiții de aproximativ 7 milioane de lei.

Contractul de finanțare a fost semnat în martie 2017.

Lucrările au început pe strada Învățător Gavrilescu și au continuat pe străzile Gheorghe Onișoru, Profesor Gheorghe Miserciu și Iazului.

Infrastructura subterană de conducte pentru aducțiunea apei potabile și colectarea apelor uzate este amenajată și pe străzile care duc spre centrul satului Baia, cât și pe străzile Ștefan cel Mare, Nicolae Stoleru, Griviței și Primăverii.

În comuna Baia se derulează un proiect similar și în satul Bogata.

Primarul Maria Tomescu susține că lucrările sunt executate în proporție de 60%.

ȘTIRI