Accesări: 900

Șase premii și două mențiuni au fost obținute de elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni la ediția din acest an a Concursului internațional de matematică în limbi străine „Mathématiques sans Frontières Junior”.

Organizat de “Inspection pédagogique régionale de mathématiques” din Franța și înscris în  Calendarul activităților educative naționale 2020, concursul a fost organizat în lunile februarie și martie.  

Coordonatorul național al ediției din acest an a fost Colegiul Național „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Alături de elevii participanți, din echipa Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” au făcut parte și cinci cadre didactice. Îndrumătorii elevilor au fost profesoarele: Olaru Cornelia, Moisii Doina (matematică), Pașcovici Elena (limba franceză), Crăciun Cristina, Lencu Cristina (limba engleză).

Concursul s-a desfășurat pe durata a 50 de minute, timp în care elevii claselor a V-a au rezolvat șapte exerciții în limba franceză și un exercițiu în limba engleză/germană, iar elevii claselor VI-VIII au rezolvat opt exerciții în limba franceză și și exercițiu în limba engleză/germană.

Bilanțul elevilor din Fălticeni a fost următorul:  

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Premiul II: clasele V B și VIII A

Premiul III: clasele VI A și VI B

Mențiune: clasele V A și V C

ȘTIRI