Elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni au trecut cu brio examenul Cambridge EnglishEducație

Elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni au trecut cu brio examenul Cambridge English

       Accesări: 2370

Rezultate excelente pentru elevii pasionați de limba engleză. 39 de copii de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni au obținut la finalul acestui an școlar, 2020-2021, primul certificat Cambridge English. Recunoașterea nivelului lor de pregătire a fost atestată printr-un examen susținut la sfârșitul lunii aprilie.

Festivitatea de înmânare a certificatelor s-a desfășurat vineri, 18 iunie, în prezența directoarei Daniela Ilincăi, a părinților și a partenerilor Twinkle Star Exam Centre.

Candidații pregătiți de profesoarele Brândușa Nisioi și Alina Ciornei au obținut rezultatele scontate, elevii reușind să treacă examenul cu brio.

Reprezentanții Twinkle Star Exam Centre au apreciat nivelul ridicat al pregătirii copiilor și au felicitat școala fălticeneană, cu care vor continua parteneriatul, dar și derularea unei noi sesiuni de examene pentru elevii aflați la un nivel mai avansat al limbii engleze.

Certificatele internaționale obținute de cei 39 de elevi au valabilitate permanentă. Diplomele atestă nivelul lor de competențe lingvistice și au fost acordate printr-o evaluare obiectivă.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Felicităm Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza”, centrul de pregătire Cambridge English, pentru rezultatele obținute de elevi. în următorul an școlar ne-am propus să continuăm în parteneriat activitatea de evaluare prin examene Cambridge English.”, a declarat Ruxandra Rață-Bucevschi, manager Twinkle Star Exam Centre. „Va urma tot o sesiune de examene Young Learners (YLE), A2 Key (KET) și B1 Preliminary (PET). Cu sprijinul profesorilor de limba engleză dedicați care îi pregătesc pentru obținerea acestor certificate internaționale valabile pe viață, oferim posibilitatea copiilor să fie motivați în învățarea limbii engleze și să-și echivaleze atât examenele în România cât și să profite de noi oportunități în țară și în afara țării.”

Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” este de șase ani singura școală din municipiul Fălticeni care are statut de centru autorizat de pregătire Cambridge English pentru nivelurile A1 Movers, A2 Flyers, A1 Key (KET) și B1 Preliminary (PET).

Elevii care au obținut certificatul au depus deja la secretariatul școlii cererea de echivalare a testului de competențe lingvistice, care le oferă prioritate la înscrierea în clasa a V-a cu predare în regim intensiv a limbii engleze.

Pentru ocuparea locurilor rămase disponibile, evaluare scrisă la limba engleză va avea loc în cadrul școlii pe 28 iunie, la ora 9.00.

Brândușa Nisioi, director adjunct al școlii și profesorul de engleză care a adus examenele Cambridge English în Fălticeni, a precizat că Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” este singura care are clasa a V-a cu predare a limbii engleze în regim intensiv și că testele elevilor, care au susținut examenul pentru nivelul de competență lingvistică, au fost corectate în străinătate.

„Elevii au întâietate pentru noi! Este o împlinire pentru ei, pentru părinți și pentru noi să vedem că munca tuturor a fost apreciată prin rezultatele foarte bune la această evaluare venită din exterior prin examenele Cambridge English, testele fiind corectate în altă țară. Satisfacția lor și a părinților este îmbucurătoare, majoritatea echivalează deja diploma.”, a explicat profesoara Brândușa Nisioi. „Școala noastră este singurul centru de pregătire Cambridge autorizat din oraș și singura care are clasa a V-a cu predare a limbii engleze în regim intensiv. Faptul că pregătim elevii pentru examenele Cambridge English de mai bine de șase ani este o mândrie pentru noi. Eu îi încurajez să susțină aceste examene pentru că le deschid multe uși.”

Următoarea sesiune de examene Cambridge English va fi organizată la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni în primăvara anului 2022.

Twinkle Star Exam Centre este unul dintre cele patru centre autorizate de examinare din România, care oferă posibilitatea certificării nivelului de cunoștințe de limba engleză, cu recunoaștere internațională și valabilitate permanentă.

Acesta și-a extins în acest an activitatea, fiind prezent în 19 orașe din țară, cu 128 de sesiuni de examene Cambridge English fixate în calendar.

De la înființarea centrului și până în prezent, aproape 10.000 de elevi au obținut certificate Cambridge English cu sprijinul Twinkle Star Exam Centre.

ȘTIRI