Eveniment rutier produs în Fălticeni. Două autoturisme s-au ciocnit pe strada Armatei. Ambii șoferi erau băuțiLocal

Eveniment rutier produs în Fălticeni. Două autoturisme s-au ciocnit pe strada Armatei. Ambii șoferi erau băuți

       Accesări: 4472

Consumul de alcool și condusul nu sunt deloc compatibile. Astfel de decizii, deloc înțelepte, pot lăsa șoferii fără permis sau le „pavează drumul” spre un dosar penal. Ambele situații s-au întâlnit în cazul unui eveniment rutier produs joi, 8 februarie, pe raza municipiului Fălticeni.

În acest incident, înregistrat pe strada Armatei, în jurul orei 16, în zona magazinului Kaufland, au fost implicate două autoturisme Ford.

Mașinile au intrat în coliziune față-spate, acestea având direcția de deplasare către Strada Tudor Vladimirescu (ieșirea spre Preutești).

Lucrătorii Poliției Rutiere Fălticeni au fost sesizați direct, despre producerea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Agenții s-au deplasat la fața locului, au efectuat cercetări și i-au identificat pe cei doi conducători auto.

După efectuarea verificărilor de rigoare, polițiștii au stabilit că un bărbat de 48 de ani, din comuna Hârtop, aflat la volanul unui Ford Mondeo, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul din față, intrând în coliziune față-spate cu un autoturism Ford Galaxy, condus de o femeie de 46 de ani, din municipiul Fălticeni.

Oamenii legii i-au testat pe șoferi cu etilometru. Surprinzător sau nu, aparatul indica faptul că ambii consumaseră băuturi alcoolice.

În cazul șoferului din Hârtop, valoarea alcoolemiei s-a ridicat la 0,81 mg/l alcool pur în aerul pur expirat, în timp ce pentru șoferița din Fălticeni, rezultatul fiind de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători au fost însoțiți la spital pentru prelevarea de probe biologice, cu scopul stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni au întocmit proces verbal de contravenție, iar ca măsură complementară aplicată șoferiței, agenții i-au reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Oamenii legii au mai întocmit și un dosar penal, cu privire la faptă, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘTIRI