Elevul fălticenean David Ungureanu și-a adjudecat premiile I și II la două concursuri naționale de istorieEducație

Elevul fălticenean David Ungureanu și-a adjudecat premiile I și II la două concursuri naționale de istorie

       Accesări: 2391

Succese consecutive spre finalul anului școlar. Un elev din Fălticeni a reușit să obțină două premii importante în cadrul unor concursuri naționale pe teme istorie. Performanța aparține lui David Ungureanu, care și-a adjudecat premiul I la Concursul Național de Istorie „Nicolae Iorga” și Premiul al II-lea la Concursul „Historia Magistra Vitae”.

Date fiind condițiile epidemiologice existente, elevii înscriși au participat prin intermediul dispozitivelor electronice.

Concursul Național de Istorie „Nicolae Iorga”, a fost organizat de Facultatea de Istorie a Universității București, fiind gândit ca o modalitate de a-i stimula pe tinerii preocupați de trecutul istoric.

David s-a remarcat la secțiunea dedicată elevilor de clasa a V-a, unde au participat 550 de concurenți din toată țara.

Elevul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a obținut 96 de puncte dintr-un total de 100, fiind răsplătit de organizatori cu premiul I.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Profesoara Luisa Tanase, cea care l-a pregătit pe David pentru concursurile naționale, a precizat că ambele concursuri au avut un grad ridicat de dificultate, ce au presupus cunoștințe temeinice.

Ea a subliniat și faptul că, prin prisma performanțelor obținute, elevul David Ungureanu a demonstrat că deține un nivel înalt de competențe în domeniul istoriei.

„Apreciem faptul că, într-un context pandemic, prin activitățile competiționale propuse, li s-a oferit elevilor prilejul de a-și demonstra cunoștințele și abilitățile din domeniul istoriei și în alte contexte, nu doar în activitatea curentă din cadrul orelor de la clasă.”, a declarat profesoara Tanase. „Având în vedere faptul că olimpiadele școlare din acest an au fost suspendate, cele două evenimente școlare s-au remarcat prin amploarea conținuturilor, iar elevul David Ungureanu a demonstrat că deține un nivel înalt de competențe în domeniul istoriei. Nu putem decât să-i urăm succes și în următorii ani!”

În cadrul celui de-al doilea concurs, „Historia Magistra Vitae”, organizat de Societatea de Științe Istorice din România, filiala Iași, în colaborare cu Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza” Iași și ISJ Iași, elevul din Fălticeni a obținut un alt rezultat important.

David Ungureanu a reușit să câștige premiul al II-lea, în cadrul competiție participând peste 300 de elevi din toate zonele geografice ale țării.

Concursul, cu un grad mare de dificultate, a fost conceput pentru a răspunde așteptărilor elevilor pasionați de istorie, având în vedere faptul că olimpiadele școlare din acest an au fost suspendate, iar alte competiții au teme limitate de dezbatere.

Scopul acestui concurs a fost susținerea tinerilor capabili de performanță, dezvoltarea competențelor din domeniul istoriei, precum și formarea atitudinilor civice.

ȘTIRI