Elevii Școlii Gimnaziale Preutești au câștigat premiul întâi la Concursul internațional „Matematici fără frontiere”. Premii și la Școlile „Mihail Sadoveanu” Fălticeni și „Nicolae Labiș” MăliniEducație

Elevii Școlii Gimnaziale Preutești au câștigat premiul întâi la Concursul internațional „Matematici fără frontiere”. Premii și la Școlile „Mihail Sadoveanu” Fălticeni și „Nicolae Labiș” Mălini

       Accesări: 2614

Munca în echipă aduce rezultate frumoase și satisfacții pe măsură. Școala Gimnazială Preutești și-a adjudecat premiul I la Concursul internațional „Matematici fără frontiere/Mathématiques sans frontières”, un rezultat care reconfirmă faptul că și în mediul rural există elevi și profesori valoroși, ca și la oraș. Reușita aparține elevilor clasei 8A, coordonați de profesoarele Mihaela Jolobai și Gabriela Dumbrăvanu, care au obținut 44 de puncte din 45 posibile.

Competiția, ce se desfășoară simultan în școlile înscrise la concurs, pune accent pe matematică și, deopotrivă, pe cunoștințele de limba franceză.

La ediția 2022 au participat peste 100 de școli la nivel național.

De menționat faptul că anul acesta Școala Gimnazială Preutești este singura școală din mediul rural cu premiul I la acest concurs, alte șase unități de învățământ din România care au reușit o performanță similară fiind din București, Botoșani, Craiova, Dorohoi și Pașcani.

Un alt rezultat frumos, tot la Școala Gimnazială Preutești, l-au obținut și elevii clasei 7A, coordonați de aceleași profesoare Mihaela Jolobai și Gabriela Dumbrăvanu. Elevii au primit 42 de puncte și premiul al treilea.

Mahanu Design

Premii au fost acordate și elevilor din Fălticeni și Mălini

În cadrul acestui concurs internațional au participat și elevi din Fălticeni.

Este vorba de reprezentanții Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, care au reușit să obțină premiul III.
Reușita aparține elevilor claselor 8A și 7A, coordonați de profesoarele Doina Moisii și Elena Pașcovici, care au primit 42 și respectiv 41 de puncte.

Un premiu similar și 41 de puncte au bifat și elevii clasei 8B de la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” din Mălini.

Alte patru mențiuni au ajuns la aceeași unitate de învățământ, clasele 6B, 7A, 7B și 8A, coordonate de profesoarele Gabriela Gogan și Rodica Corduneanu.

Cinci mențiuni au fost oferite și la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni pentru clasele 6A, 6B, 6C, 7B, 7C, coordonate de profesoarele Cornelia Olaru, Doina Moisii și Elena Pașcovici.

Un concurs ce mizează pe spirit de echipă și originalitate

Concursul internațional este organizat primăvara, în perioada când sunt serbate atât Ziua Francofoniei, cât Ziua Matematicii, iar rezultatele sunt publicate în prima decadă a lunii iulie.

Acesta se regăsește printre competițiile interdisciplinare desfășurate pe cinci continente, Europa, America de Nord, America de Sud, Asia și Africa.

Competiția se remarcă prin originalitate și spirit de echipă.

Mathématiques sans frontières este un concurs între clase, care rezolvă exerciţiile de matematică aplicată în echipă, sub ghidarea profesorului, redactarea explicaţiilor/justificărilor făcându-se în limba engleză, germană, sau italiană la exercițiul 1 și în limba franceză pentru restul de opt exerciții.

Clasa este împărţită în echipe, iar fiecare echipă rezolvă 1-2 exerciţii.

Problemele sunt prezentate sub formă ludică, făcând apel la calităţi şi competenţe ce dezvoltă caracterul aplicativ al matematicii.

De menționat și faptul că desfășurarea concursului are loc la aceeași dată, oră şi pe același subiect.

ȘTIRI