Elevii din satul Pâraie au început anul școlar în săli de curs modernizate. Finanțare de la bugetul Primăriei MăliniEducație

Elevii din satul Pâraie au început anul școlar în săli de curs modernizate. Finanțare de la bugetul Primăriei Mălini

       Accesări: 4522

Schimbări în bine pentru infrastructura educațională. Elevii din satul Pârâie au început noul anul școlar într-o unitate complet modernizată, grație investițiilor derulate din primăvara acestui an. Autoritățile comunei Mălini au direcționat de la bugetul local sume importante pentru renovarea clădirii.

Lucrările au fost încheiate la timp, astfel încât copiii au pășit în săli de cursuri care oferă acum un mediu mult mai plăcut și primitor.

Din acest motiv, ziua de 11 septembrie a fost una cu dublă semnificație pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Pâraie, structură din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Labiș”.

Deschiderea noului an școlar a coincis cu redeschiderea unității de învățământ care a beneficiat de cele mai ample lucrări de modernizare din ultimii 30 de ani.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența părinților, cadrelor didactice, și reprezentantului autorității locale, Dumitru Amariei, consilierul personal al primarului Petru Nistor.

Mahanu Design

Un sobor de preoți au oficiat slujba de sfințire, dar și cea pentru binecuvântarea elevilor la început de an școlar, după care directoarea Angelica Ștefănoaia le-a transmis celor prezenți mesajul de bun venit și așteptările pe care profesorii le au de la elevi.

„Școala este frumoasă și curată, înzestrată cu tot ceea ce este necesar desfășurării unui învățământ modern și de calitate. Debutul unui nou an școlar este un prilej de bucurie și emoție pentru noi toți.”, a spus directoarea instituției. „Așteptăm din partea voastră dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce vă punem la dispoziție. Vrem ca școala să vă ofere posibilitatea să vă descoperiți și să vă dezvoltați, să realizați performanțe la disciplinele pe care le preferați, să excelați aducând bucurie părinților și mândrie profesorilor. Vom face tot ceea ne stă în putință pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră. Vă doresc să fiți puternici și răbdători!”

Directoarea Ștefănoaia Angelica a subliniat sprijinul deosebit de care are parte sistemul educațional, care beneficiază de sprijin necondiționat din partea primarului Petru Nistor.

La rândul său, consilierul personal Dumitru Amariei, le-a transmis elevilor, profesorilor și părinților mesajul administrației locale, în care au fost încurajate disciplina și performanța, respectul și înțelegerea, ca principiile de viață, dar și ale educației.

Dumitru Amariei le-a mai spus elevilor „să folosească cu eficiență condițiile nou create, condiții care n-au fost la dispoziția generațiilor anterioare.”

Proces amplu de reabilitare

Programul de investiții derulat de Primăria comunei Mălini s-a desfășurat etapizat, în decurs de un an și jumătate, vizate fiind toate palierele infrastructurii educaționale.

Au fost modernizate aleile, pavajele, grădina, terenul de sport, dar și clădirea școlii.

Imobilul a beneficiat de lucrări ample de modernizare.

Au fost înlocuite tâmplăria exterioară și interioară, parchetul, instalațiile termice și electrice.

Sălile de curs beneficiază de o ambianță plăcută, în urma schimbărilor aduse de lucrările de renovare.

Valoarea investițiilor se ridică la 1,1 milioane de lei.

Investiții derulate pe parcursul mai multor ani

Odată cu renovarea Școlii Gimnaziale Pâraie se încheie ciclul investițiilor majore în infrastructura educațională din comuna Mălini, care deține cel mai mare număr de elevi, aproximativ 1.000, la nivelul localităților rurale din zona Fălticeni.

Proiectele de reabilitare și modernizare ale școlilor, finanțate de la bugetul local, iar cele pentru dotări cu fonduri de la bugetul de stat dar și cel local, au fost realizat pe parcursul mai multor ani.

Unitățile de învățământ din comuna Mălini vor beneficia începând cu acest nou an școlar, cel mai probabil din primul trimestru al anului 2024, printr-un alt proiect, cu finanțare externă, prin PNRR, de dotări complete, însemnând mobilier nou (scaune mese, dulapuri, catedre), materiale didactice și de uz sportiv.

Prin intermediul acestuia vor fi înființate și două laboratoare, unul de chimie, la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș”, și unul de comunicare, la Școala Gimnazială Pâraie.

ȘTIRI