Eleva Lavinia Cozma va reprezenta Școala „Vasile Tomegea” Boroaia la Olimpiada Națională de Limba FrancezăEducație

Eleva Lavinia Cozma va reprezenta Școala „Vasile Tomegea” Boroaia la Olimpiada Națională de Limba Franceză

       Accesări: 2087

Studiul intens aduce rezultate pe măsură. Una dintre elevele cu rezultate deosebite la învățătură va reprezenta Școala Gimnazială „Vasile Tomegea”, comuna natală și, în egală măsură, județul Suceava la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Încrezătoare și ambițioasă, Lavinia Cozma a reușit să obțină cel mai bun rezultat în cadrul etapei județene, ce s-a încheiat de curând.

Profesorii care i-au evaluat răspunsurile, i-au acordat 95 de puncte, din 100 posibile, eleva din comuna Boroaia clasându-se pe primul loc.

Pașii spre acest prim succes, la nivel olimpic, i-au fost călăuziți de profesoara Maria Berariu.

Lavinia s-a pregătit temeinic pentru faza județeană și va participa la secțiunea rezervată claselor a VIII-a.

Olimpiada Națională de Limba Franceză se va desfășura în perioada 9-13 aprilie și va fi găzduită de municipiul Cluj-Napoca.

Alma Clinic

„Ne bucură rezultatul de anul acesta al Laviniei.

Meritul este al ei, mai ales că, fiind în clasa a VIII-a, se pregătește pentru Evaluarea Națională și își dorește să urmeze cursurile unui liceu cu profil real.”, ne-a declarat profesoara Maria Berariu.

„Rolul meu este să încurajez elevii pentru învățarea mai multor limbi străine, deoarece vor reuși să se deschidă mult mai ușor către alte culturi și vor avea garanția reușitei în lumea întreagă.

O felicit și îi urez succes!”

Lavinia va participa pentru prima dată la etapa națională.

Încercările din trecut s-au încheiat cu rezultate frumoase, însă toate s-au oprit la etapa județeană.

În luna aprilie va avea prima și ultima șansă, în calitate de elev de gimnaziu, pentru a-ți atinge obiectivul dorit.

Eleva Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” este determinată să obțină un rezultat foarte bun, într-o competiție unde participă cei mai buni elevi din România.

Profesoara Maria Berariu afirmă că Lavinia dovedește o pregătire temeinică la toate disciplinele.”

Pasionată de limba franceză, Lavinia Cozma s-a declarat onorată să reprezinte școala și localitatea natală la Olimpiada Națională de Limba Franceză.

„Îmi place limba franceză și mă bucur că voi reprezenta Școala „Vasile Tomegea”, comuna și județul meu la Olimpiada Națională.”, mărturisește Lavinia. „Mulțumesc doamnei profesoare pentru că a avut încredere în mine și mi-a oferit șansa participării la această competiție. Vreau să obțin un rezultat bun, poate chiar foarte bun.”

Lucia Moroșan, directoarea Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”, i-a urat succes Laviniei, într-o competiție unde va conta nu doar nivelul cunoștințelor, ci atenția și gestionarea emoțiilor.

Simplul fapt că va participa la etapa națională este deja un rezultat deosebit pentru eleva olimpică din comuna Boroaia, consideră directoarea școlii, elevă al cărei potențial intelectual, drag de carte, cunoștințe și voință îi vor asigura calea spre succes.

ȘTIRI