Efectele furtunii abătute asupra municipiului Fălticeni. Șase mașini avariate, șuvoaie de apă și arbori căzuțiLocal

Efectele furtunii abătute asupra municipiului Fălticeni. Șase mașini avariate, șuvoaie de apă și arbori căzuți

       Accesări: 15413

Vremea extremă creează probleme. Natura s-a dezlănțuit asupra municipiului Fălticeni, lăsând în urmă pagube și destule bătăi de cap. Au fost nevoie de câteva minute de ploaie abundentă și vânt puternic, pentru ca prăpădul să fie la el acasă.

Șase mașini au fost avariate pe strada Victoriei în urma furtunii care s-a abătut în această după amiază.

Autoturismele erau parcate în fața blocului 31, iar bucățile de azbest smulse de vijelie, de pe acoperiș, au ajuns pe partea cealaltă de drum avariind mașinile.

Caroseriile autoturismelor, câteva elemente optice și un parbriz au fost deteriorate de azbestul făcut bucăți de rafalele de vânt. Mașinile nu au asigurare Casco, așa că proprietarii vor suporta pagubele din propriul buzunar.

Zeci de bucăți de azbest au fost împrăștiate nu doar în locurile de parcare, ci și pe stradă.

Vântul a suflat cu putere, iar una dintre bucăți s-a înfipt în izolația peretelui din blocul vecin, fiind mărturia forței rafalelor.

Câteva ramuri ale unor copaci au căzut pe linii de tensiune ale unui transformator, lăsând fără energie electrică mai multe gospodării de pe strada Tudor Vladimirescu (la ieșirea din Fălticeni spre Preutești).

Ploile abundente au creat șuvoaie de apă pe străzile Ion Creangă, Maior Ioan, 2 Grăniceri, Mihail Sadoveanu, Ștefan cel Mare, Ion Dragoslav, Republicii, Victoriei, dar și în Piața Mihail Sadoveanu.

Pe câteva străzi, Victoriei și Halei, s-au format acumulări de apă.

Pompierii Detașamentului Fălticeni au intervenit pe străzile Topitoriei și Forestierului pentru îndepărtarea unor arbori și crengi care s-au rupt în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Un alt echipaj s-a ocupat cu decolmatarea unui canal pentru scurgerea apei pluviale, în zona bulevardului Revoluției.

Apa acumulată în urma ploilor torențiale s-a scurs de pe aproximativ 300 de metri pătrați.

Avertizarea de Cod portocaliu, la nivelul zonei Fălticeni, este valabilă până aproape de miezul nopții.

ȘTIRI