Accesări: 2437

Vara este perioada în care satul românesc vibrează mai intens ca niciodată. Comunitățile rurale și-au fixat propriile sărbători, marcate an de an. Administrația locală din Cornu Luncii va celebra acest moment printr-un eveniment pe măsură.

Se numește Festivalul Produselor Tradiționale și va avea loc duminica aceasta.

Chiar dacă numele ne duce cu gândul la un eveniment gastronomic, în fapt este o manifestare completă, care amintește doar de unul dintre punctele de atracție ale sărbătorii.

Ziua Comunei Cornu Luncii se va desfășura anul acesta în satul Brăiești, lângă Sala Sporturilor, și va fi un amalgam de folclor, momente de suflet și expoziție cu bunătăți.

„Va fi o sărbătoare minunată pentru localnici și oaspeți. Noi ne-am pregătit așa cum se cuvine pentru acest eveniment. Este un moment mult așteptat, după doi ani de pauză, iar gospodarii din Comuna Cornu Luncii au cu ce se mândri la capitolul tradiții.” ne-a declarat primarul Gheorghe Fron. „Avem invitați deosebiți, produse deosebite, oameni extraordinari care vor face ca acest festival să fie unui special. Vă așteptăm, cu drag, la Festivalul Produselor Tradiționale”.

Programul manifestării folclorice aduce în atenție câteva dintre vedetele muzicii populare. Pe scena evenimentului vor evolua îndrăgiții soliști: Grigore Gherman, Margareta Clipa, Ancuța Corlățan, Viorica Lupu, Loredana Streche și Nicu Mâță.

Ansamblul sătesc „Megieșii”, Orchestra Rapsodia „Vasluiului” și Ansamblul Folcloric „Plaiuri băcăuane” vor completa partea muzicală a manifestării. Tinerele talente locale, soliști premiați la festivalurile din țară, vor fi și ele prezente la ziua comunei.

Evenimentul, ce are loc pe 3 iulie, mai include premierea cuplurilor de aur, prezentarea personalităților locale și a cetățenilor de onoare ai comunei, momente oficializate de primarul Gheorghe Fron.

Festivalul Produselor Tradiționale va începe la ora 13 și se va încheia la ora 22.

Oaspeții vor fi invitați să guste din bunătățile expuse la acest eveniment, specialități tradiționale pregătite de gospodine și antreprenori locali.

ȘTIRI