Două noi sensuri unice au fost introduse în Fălticeni. Șoferii ignoră indicatoarele amplasate în zona spitaluluiLocal

Două noi sensuri unice au fost introduse în Fălticeni. Șoferii ignoră indicatoarele amplasate în zona spitalului

       Accesări: 4184

Schimbări puse în operă pe drumurile de interes local. Două noi sensuri unice au fost introduse din vara acestui an în municipiul Fălticeni, așa după cum anunțau anterior autoritățile. Implementate în urma unui studiu de trafic, modificările au ca scop fluidizarea circulației în două locuri unde spațiul este mai restrâns, și într-o cu zonă unde accesibilitatea trebuie să fie ridicată.

Primul sens unic introdus, dintre cele trei, este cel pe care autoritățile locale l-au introdus recent pe străzile Cuza Vodă (parțial), de la spital, și Anton Holban (parțial), cu ieșire spre strada Ion Creangă.

Unii șoferi nu s-au obișnuit cu ideea și continuă să coboare pe sensul pe care mașinile cu prioritate urcă, pe același „fir”, dinspre Parcul Prefecturii sau dinspre Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

La fel de întâmplă și cu șoferii care coboară dinspre Ion Creangă, deși indicatoarele arată clar că accesul este interzis

Și pe cele două Alei 2 Grăniceri sunt probleme identice.

Noul sens unic le dă bătăi de cap unor șoferi.

Accesul se face dinspre strada Broșteni spre strada Filaturii, apoi pe strada paralelă (prin spatele magazinelor) șoferii pot circula dinspre Strada Filaturii spre Broșteni, traficul auto fiind realizat „în buclă”.

Polițiștii locali întâlnesc zilnic cazuri de încălcări ale semnificației indicatoarelor de sens unic și spun că până acum au îndrumat, explicat și tolerat abaterile, însă de acum vor aplica amenzi.

Sancțiunile încep de 330 de lei și până la 495 de lei și ca măsură complementară două puncte penalizare la permisul de conducere.

Pe partea dreaptă au fost amenajate 20 de locuri de parcare „în spic”.

Cel mai nou sens unic introdus în Fălticeni este pe strada Izvor. Accesul se face dinspre strada 13 Decembrie, pe lângă Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, spre Bazar, sensul unic menținându-se în dreptul Blocurilor 3A și 3B, până la intersecția cu Fabrica de lapte praf, de pe strada Stadion Sportiv.

Șoferii sunt obligați să vireze la dreapta spre Școala de șoferi AutoXor, de unde pot ieși spre strada 13 Decembrie.

ȘTIRI