Accesări: 2930

Noi cazuri coronavirus confirmate în municipiu. Trei persoane din cadrul Serviciului Multifuncțional pentru Copilul aflat în dificultate Fălticeni, structură din subordinea DGASPC Suceava, au fost depistate pozitiv. Doi adulți și un minor s-au infectat cu agentul patogen la începutul lunii august.

Autoritățile au luat toate măsurile pentru limitarea infectării altor angajați din structura de protecție a copilului.

Cele două persoane depistate pozitiv, un supraveghetor și un educator, lucrează în cadrul aceleiași spațiu de serviciu. Ambele persoane sunt asimptomatice și au fost izolate la domiciliu până la următoarea testare.

Reprezentanții Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava spun că situația este sub control și că au luat toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii agentului patogen.

Aceștia au subliniat că personalul din cele 10 spații, deținute în Fălticeni, este testat periodic.

În ceea ce privește copiii, aceștia au fost testați și testele au ieșit negative. Un singur beneficiar fugit din centru, la întoarcerea în colectivitate a fost testat și a ieșit pozitiv.

Minorul este asimptomatic și este izolat într-un spațiu al serviciului, unde nu intră în contact cu niciun alt copil, iar personalul care se ocupă de el, se află în izolare în tură, la serviciu, până la următoarea testare.

Situația de față a impus și câteva măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în cadrul serviciului de protecție a copilului, dezinfectarea încăperilor și asigurarea cu materiale de protecție și de igienă.

Testarea s-a efectuat la începutul lunii august, pentru tot personalul din cadrul serviciului.

Reprezentanții DGASPC Suceava au precizat că nu se cunosc contacții celor două persoane infectate, însă având în vedere faptul că ceilalți angajați, precum și copiii au ieșit negativ la testare, reiese că atât angajații infectați cât și beneficiarul minor nu s-au infectat în cadrul serviciului.

ȘTIRI