Accesări: 5743

Mediul educațional este în doliu. A trecut în eternitate profesoara Ileana Frunză, unul dintre cele mai apreciate cadre didactice din comuna Boroaia. S-a stins din viață, la vârsta de 81 de ani, departe de locul unde s-a consacrat și a profesat timp de patru decenii.

Cei apropiați au transmis familiei îndoliate gânduri de prețuire și recunoștință.

„Îți mulțumim, draga noastră profesoară, pentru tot ce ai reprezentat pentru noi, acordându-ne privilegiul să fim părinții spirituali ai iubitei tale fiice și ginere.”, au scris în mesajul lor, Viorica și Mircea Pintilie. „Drum lin la ceruri, unde cumătrul te-a chemat prea repede. Îți vom păstra o veșnică amintire, alături de finii noștri, fiica Brândușa și ginerele Ștefan.”

Ileana Frunză a predat la catedra de limbă și literatură română, la fel ca și soțul acesteia, Emilian Frunză, un profesor fel de apreciat în mediul educațional.

A pregătit generații de elevi la Școala Nr. 1, Școala Nr. 2 și liceul din Boroaia.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Profesorii au descris-o ca pe un cadru didactic desăvârșit, cu har și elocință.

Ileana Frunză s-a remarcat nu doar ca profesor, depășind granițele predării și însuflețind orele de limba și literatura română printr-un discurs cald și profund, ci și în afara sferei profesionale prin bunătate și generozitate.

Colegii de breaslă spun că Ileana Frunză face parte din galeria profesorilor de seamă ai învățământului din comuna Boroaia.

Funeraliile au avut loc sâmbătă, 13 martie, la Cimitirul Izvorul Nou din București.

ȘTIRI