Cum s-a produs accidentul în lanț de pe raza satului Roșiori. Cele două autotrenuri s-au ciocnit frontalRural

Cum s-a produs accidentul în lanț de pe raza satului Roșiori. Cele două autotrenuri s-au ciocnit frontal

       Accesări: 2073

Un moment ales greșit. Manevra unui șofer profesionist s-a încheiat cu un accident în lanț, petrecut marți dimineață pe raza satului Roșiori. Trafic blocat, pagube materiale importante și, cel mai grav, rănirea unui alt conducător auto care se deplasa regulamentar, acestea sunt efectele incidentului produs pe un carosabil acoperit cu un strat fin de zăpadă.

Accidentul a fost provocat de șoferul unui autotren din Ucraina, în vârstă de 34 de ani, care a intrat în depășirea unui tractor agricol, în timp ce din sens opus circula un autotren înmatriculat în județul Bacău, condus de un șofer de 49 de ani.

Cele două vehicule de tonaj s-au ciocnit frontal, provocând un carambol de șosea. Alte trei mașini au fost implicate în accident: un BMW X5 și două autoutilitare. Două dintre acestea se deplasau în spatele autotrenului din Bacău, intrând în coliziune cu acesta.

În spatele autotrenului din Ucraina circula o mașină cu remorcă, aceasta intrând in șanț și evitând impactul.

Șoferul român s-a ales cu fractură la picior, iar cel ucrainian cu contuzie toracică.

Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Circulația pe DN 2, pe tronsonul Drăgușeni – Roșiori – Vadu Moldovei a fost închisă mai bine de o oră.

Oamenii legii au întocmit dosar penal.

ȘTIRI