Daruri de Crăciun pentru copiii din parohia Leucușești. Campanie susținută de tinerii de la Assist SoftwareRural

Daruri de Crăciun pentru copiii din parohia Leucușești. Campanie susținută de tinerii de la Assist Software

       Accesări: 612

Bucurii de sărbători pentru cei mici. Tinerii care activează în cadrul firmei sucevene Assist Software au inițiat și anul acesta o campanie de suflet pentru copiii sărmani din satul Leucușești. În pragul sărbătorilor de Crăciun, aceștia au venit cu o tolbă de fapte bune în casele mai multor familii cu posibilități reduse.

Micuții au primit tot ceea ce așteaptă orice copil de la Moș Crăciun.

Darurile oferite au adus bucurie în suflet și zâmbete pe chipul celor care se mulțumesc cu cât au.

Este pentru al patru an consecutiv când creștinii nevoiași din parohia Leucușești s-au întâlnit cu tinerii binevoitori și credincioși de la Assist Software srl.

Credincioșia și bunăvoința este la ea acasă în această unitate, dar ea este înfrățită cu dragostea de frați, dragostea de frații mai mici ai lui Hristos.

Din această perspectivă cred că acel cuvânt al Sf. Apostol Pavel, din Epistola a doua către Corinteni își găsește cea mai bună acoperire în fapta bunilor tineri de la Assist. „Prisosința voastră să împlinească lipsa acelora, pentru ca și prisosința lor să împlinească lipsa voastră.”, a declarat protoiereul Adrian Dulgheriu. „Dumnezeu le-a hărăzit acestor tineri cele materiale și din ceea ce au, ei doresc să împartă și celor mai puțin binecuvântați. Muncesc mult, ore,zile întregi sunt în fața calculatorului pentru a crea noi și noi programe. Atenția le este acaparată de această activitate. Poate, de multe ori, munca intensă le ia acestor tineri momente frumoase din viață, de multe ori sunt singuri. Acum, când sărbătoarea în care Hristos Fiul lui Dumnezeu a fost dăruit nouă oamenilor, doresc și ei să facă daruri să bucure oamenii râvnind la împlinirea poruncii lui Dumnezeu și la dobândirea mântuirii prin fapte bune.”

Preot paroh Adrian Dulgheriu

Părintele Dulgheriu consideră dărnicia acestor tineri este o virtute care trebuie cultivată și luată drept exemplu. Asta pentru că este făcută după cuvântul Evangheliei care ne spune că binefacerea pe care o faci trebuie făcută față de cei care nu pot să-ți întoarcă fapta cea bună.

Tinerii au dărit din inimă, din conștiința pe care au, conștiință care le spune că, de fapt, a dărui ceva, a face o faptă bună, este un privilegiu.

Tot ei sunt cei care au recunoscut și au mulțumit lui Dumnezeu că sunt sănătoși și pot să muncească, dar și că Dumnezeu le-a dat inteligența necesară pentru a face față muncii lor.

Dăruitorii s-au întâlnit cu o altă lume, o lume a neputinței a pauperității, a bolilor, poate a unor copii care doresc mai mult dar viața i-a silit să trăiască mai greu.

Pe chipurile tuturor se putea citi empatia și cuvintele care se auzeau la despărțirea de cei ajutați au fost întotdeauna: ne vom mai vedea. Îmbrățișarea acordată, o mână întinsă sau un copil luat în brațe a declanșat o apropiere instantanee.

„Această atmosferă m-a făcut să înțeleg că acești tineri au mers chiar acolo unde este nevoie de ajutor.”, mai spune preotul Adrian Dulgheriu. „În aceste familii era un Iov. Un Iov care aștepta un ajutor dar și un cuvânt bun de apropiații săi.”

Bucuria și mulțumirea se citea pe chipul oamenilor ajutați.

Părinții au privit cu resemnare și cu o oarecare stânjeneală la tinerii care le călcau pragul cu sacoșele pline, însă copiii aveau ochii ațintiți pe bagajele mari și cu sfială se apropiau.

Micuților li se citea în ochi bucuria și nerăbdarea de a cerceta conținutul frumos al pachetelor. Se vedea simpatia care se înfiripa. În lumea lor nu există prejudecăți.

O politețe caldă și un respect nedisimulat a caracterizat toate întâlnirile. Doar ideea că acei oameni acei copii sunt într-o situație grea și ei trebuie ajutați. Nu conta de ce sunt în acea situație.

Această acțiune a fost completată de darurile pe care parohia Leucușești le-a făcut din fondurile proprii către enoriașii care sunt în nevoie și suferință.

Nu doar acești oameni se bucură de atenția parohiei, de aceea în ziua Nașterii Domnului toți credincioșii vor primi daruri materiale, dar și darul cel Mare, care este Iisus Hristos.

ȘTIRI