Accesări: 3576

Încep problemele în mediul educațional. La nici două zile de la începerea noului an școlar, 52 de elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” au trecut de la orele cu prezență fizică, la cele pe internet. Cursurile se vor desfășura în următoarele zile prin intermediul platformelor educaționale electronice.

Este vorba de elevii de la două clase, o elevă din clasa a V-a, și un elev din clasa a X-a.

Decizia a fost luată după ce doi elevi au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Aceștia au forme ușoare ale infecției.

Propunerea privind suspendarea cursurilor cu prezență fizică și trecerea la cursurile online a fost făcută de Consiliul de Administrație al colegiului, cererea fiind înaintată către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și aprobată de inspectorul general.

Cursurile cu prezență fizică la cele două clase au fost suspendate începând de astăzi, miercuri, 15 septembrie.

După opt zile de la suspendarea orelor la clasă, elevii se pot întoarce la cursuri, dacă își fac testul iar rezultatul este negativ, în caz contrar vor reveni la cursurile din clasă după 14 zile.

Potrivit ISJ Suceava, în momentul de față, la nivelul celorlalte unități de învățământ din Fălticeni, nu sunt cazuri de infecție cu noul coronavirus.

ȘTIRI