Copil în vârstă de 10 ani blocat sub un podeț. Pompierii și paramedicii din Fălticeni intervin în comuna DrăgușeniRural

Copil în vârstă de 10 ani blocat sub un podeț. Pompierii și paramedicii din Fălticeni intervin în comuna Drăgușeni

       Accesări: 2475

Misiune de salvare a pompierilor din Fălticeni, pe raza comunei Drăgușeni. În seara zilei de sâmbătă 1 august, în jurul orei 19.30, un apel la numărul de urgență 112 a pus salvatorii în alertă.

Un copil, în vârstă de 10 ani, a rămas blocat într-un canal de scurgere a apei pluviale, sub un podeț, în satul Broșteni.

Militarii Detașamentului Fălticeni s-au deplasat cu modulul SMURD, cu o autospecială pentru descarcerare și ambulanța SMURD.

La fața locului, copilul a fost găsit sub un podeț de beton, în imposibilitate de a se mișca.

Acesta se juca în zonă, împreună cu mai mulți copii. O minge de tenis de câmp a ajuns sub podeț iar băiatul s-a dus după minge, s-a băgat cu totul în cavitate, cu picioarele înainte, însă a rămas înțepenit în „capcana” de beton. Adulții din zonă i-au sărit în ajutor, însă nu au reușit să facă mare lucru.

Mahanu Design

Salvatorii au introdus sub băiat o prelată de transport, specială, pentru a asigura o alunecare eficientă și, totodată, protecția copilului, și au început manevrele pentru a-l putea extrage de sub podeț.

Deoarece era agitat și speriat, pompierii au dialogat în permanență cu puștiul, încercând să-i distragă atenția și să-l determine să coopereze, pentru reușita misiunii.

După aproximativ 20 de minute, pompierii l-au extras pe băiat, care avea doar câteva excoriații la genunchiul drept. Paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical, însă nu a fost necesar transportul la spital.

ȘTIRI