Concursul Național „Penelul Fermecat” și-a desemnat câștigătorii la etapa desfășurată pe zona FălticeniEducație

Concursul Național „Penelul Fermecat” și-a desemnat câștigătorii la etapa desfășurată pe zona Fălticeni

       Accesări: 1942

Creativitate stimulată prin educație plastică și competiție. Cei mai talentați preșcolari din zona Fălticeni au participat la Concursul Național „Penelul Fermecat” care și-a desemnat câștigătorii. Festivitatea de premiere s-a desfășurat joi, 9 martie, în Sala Pictor Aurel Băeșu, unde participanții au așteptat cu nerăbdare rezultatele.

Grădinițele înscrise în concursul, la ediția din acest an, sunt cele trei grădinițe din municipiul Fălticeni și șase din mediul rural, din comunele Baia, Mălini, Cornu Luncii, Fântâna Mare, Bunești și Forăști.

Lucrările copiilor au fost expuse în sala evenimentului, așa că fiecare dintre cei prezenți le-au putut admira.

Însoțiți de părinți, bunici și educatori, preșcolarii au primit diplomele din partea primarului Cătălin Coman, pachetele cu dulciuri fiind oferite de Răzvan Atanasiu, directorul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

240 de lucrări de pictură, modelaj, grafică și mozaic au fost înscrise la etapa zonală din cadrul ediției 2023.

Creațiile copiilor au fost analizate de un juriu format din profesoara Raluca Schipor-Baban și artistul plastic Mihaela Matei. Tema concursului din acest an poartă titlul „Bucuria de a fi împreună cu familia și prietenii”.

89 de lucrări au fost selectate pentru premiul întâi, câștigătorii acestora reușind să acceadă în etapa județeană. Criteriile de departajare au fost originalitatea, echilibrul compozițional, utilizarea elementelor de limbaj plastic, tehnica folosită, capacitatea copilului de a transmite un mesaj și intervenția adultului în lucrarea copilului

Penelul Fermecat se desfășoară de 18 ani, concursul fiind inițiat de profesoara Daniela Răileanu și coordonat de directoarele Adriana Samson și Magda Zetu.

Competiția este adresată preșcolarilor și are ca scop identificarea copiilor cu aptitudini artistice și valorificarea potențialului creativ.

Primăria Municipiului Fălticeni este partener și sponsor al concursului.

ȘTIRI