Comuna Boroaia îmbracă straie de sărbătoareRural

Comuna Boroaia îmbracă straie de sărbătoare

       Accesări: 2026

Sărbătoare de tradiție și de suflet pentru localnicii unei comunități din zona Fălticeni. Înălțarea Domnului este ziua în care Comuna Boroaia îmbracă, de fiecare dată, straie de sărbătoare. Sătenii s-au adunat joi în centrul localității unde au avut loc  manifestări comemorative, dar și artistice.

După slujba de la biserică, boroienii au venit în număr mare la noul Monument Statuar închinat eroilor din satele așezate la poalele Munților Pleșului.

Autoritățile locale și oficialitățile prezente la sărbătoarea comunei i-au comemorat pe înaintașii care au murit pe câmpurile de luptă în războiul de indepedență și în cele două conflagrații mondiale.

La eveniment au participat alături de primarul Vasile Berariu, senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu, prefectul Mirela Adomnicăi și primarul Cătălin Coman.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Manifestările au debutat la miezul zilei cu sfințirea Monumentului Stautar amplasat în centrul localității Boroaia. Localnicii au depus coroane de flori din partea Primăriei, veteranilor de război, Școala de Subofițeri Jandrami din Fălticeni, Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” și rezerviștii MAI din Boroaia.

Despre eveniment și importanța sărbătorii în contextul actual au vorbit preotul Alexandru Argatu, edilul Vasile Berariu, deputatul Alexandru Rădulescu, colonelul Ionel Postelnicu și profesorul de istorie Constantin Bulboacă.

Manifestările dedicate Zilei Comunei Boroaia au continuat mai apoi cu un moment aparte, în centrul atenției fiind familiile care anul acesta serbează „Nunta de Aur”. Nouă cupluri au primit diplome aniversare, flori, dar și gânduri pornite din suflet.

După emoția și bucuria acestui moment, festivitățile au continuat pe platoul central unde s-a desfășurat un program muzical. Timp de cinci ore, localnicii s-au delectat cu muzică populară, cântece de voie bună interpretate de soliști boroieni, dar și de către alți invitați de seamă.

Printre aceștia se numără și membrii Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava care au susținut un spectacol de excepție.

Pe scenă au mai evoluat elevii structurilor Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”, coordonați de profesorul Marius Dochița, elevul George Roșca, cu un moment muzical instrumental, și grupul „Cetinița” al Căminului Cultural „Mihai Boleac” din Boroaia, coordonat de Constantin Strujan.

Printre invitați au mai fost Fanfara din Fântânele, solista Laura Olteanu și formația de dans modern K-Lypso din Fălticeni.

Organizarea manifestărilor comemorative și desfășurarea activităților artistice au fost finanțate de la bugetul local. Suma alocată de Primăria Boroaia, pentru sărbătoarea comunei din acest an, se ridică la 15.000 de lei.

ȘTIRI