Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni încheie cele două sesiuni ale Bacalaureatului cu promovabilitate de 100%Educație

Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni încheie cele două sesiuni ale Bacalaureatului cu promovabilitate de 100%

       Accesări: 1621

Un rezultat excelent pentru profesori și absolvenți. Colegiul Național „Nicu Gane” încheie cele două sesiuni ale Bacalaureatului cu o rată de promovabilitate de 100%. Vineri, 25 august, au fost publicate rezultatele la sesiunea de toamnă.

Colegiul fălticenean a avut doar patru picați, dintre cei peste 110 prezenți, la examenul susținut la sesiunea de vară.

Rata de promovabilitate de 100% face ca unitatea de învățământ fălticeneană să se plaseze în fața altor colegii de prestigiu de la nivel județean, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, unde promovabilitatea cumulată (sesiunile de vară și toamnă) la examenul maturității este de 98 – 99%.

Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Din acest punct de vedere, rata de prezență la Colegiul Național „Nicu Gane” a fost de 100%, niciun candidat nefiind respins.

Codrin Benta

La sesiunea de vară, 13 absolvenți ai unității de învățământ fălticenene au obținut medii între 9,50 și 10, colegiul având și primele 10 cele mai mari medii pe oraș.

Cea mai mare medie la Bacalaureat, la nivel local, 9,88, aparține, de asemenea, unei absolvente de la Colegiul Național „Nicu Gane”.

Rata de promovabilitate din sesiunea de vara a fost de peste 98%.

Rezultatul din acest an nu este unul singular.

Rate de promovabilitate de 100%, la Bacalaureat, au mai fost înregistrare la Colegiul Național „Nicu Gane” de alte trei ori.

ȘTIRI