Accesări: 2606

Coronavirus în unitățile de învățământ din municipiu. Ultimele buletine informative transmise de ISJ Suceava prezintă cinci noi cazuri de infecție în mediul educațional din Fălticeni. Sunt anunțate și primele cazuri la grădiniță.

Trei cazuri au fost anunțate pe 10 martie la două grădinițe. Un caz de infecție în rândul personalului didactic auxiliar la GPP ”Pinocchio” și două cazuri de coronavirus în rând personalului nedidactic de la GPP ”Licurici”.

Patru grupe de grădiniță de la GPP ”Licurici”, structură din cadrul GPP ”Pinocchio” Fălticeni și-au suspendat activitatea.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, alte două cazuri depistate pozitiv, în această săptămână, sunt un elev de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, respectiv un angajat din rândul personalului nedidactic al Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”, ambele anunțate pe 12 martie.

Opt cazuri confirmate în ultimele 30 de zile

De la reluarea cursurilor în școli, pe 8 februarie 2021, și până în prezent au fost confirmate opt cazuri de infecție cu noul coronavirus în mediul educațional din Fălticeni. Comparativ cu municipiile Suceava, Câmpulung și Rădăuți, numărul cazurilor înregistrate în mediul școlar fălticenean este mult mai redus.

Școlile și colegiile funcționează pe scenariul 2, încă de acum o lună.

Rata de infecție în Fălticeni este de 1,35, aproape de limita dintre scenariului verde și galben.

La momentul actual sunt peste 40 de cazuri active în municipiu.

Schimbare de scenariu la școala din Horodniceni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat vineri, 12 martie, o hotărâre prin care au fost modificate scenariile de funcționare ale mai multor instituții de învățământ preuniversitar, unități de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora.

Noile scenarii de funcționare vor intra în vigoare de pe 15 martie.

Printre unitățile menționate se află și Școala Gimnazială „Maria Catacuzino” din Comuna Horodniceni. Școala va reveni, de luni, în scenariul 1. Asta înseamnă că la cursuri vor reveni fizic și elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a.

Schimbarea scenariului este posibilă, după ce rata de infecție din localitate a scăzut sub 1 mia de locuitori.

ȘTIRI