Radiografia rezultatelor de la Bacalaureat. Ce locuri ocupă colegiile din Fălticeni în topul naționalEducație

Radiografia rezultatelor de la Bacalaureat. Ce locuri ocupă colegiile din Fălticeni în topul național

       Accesări: 1014

Bacalaureatul s-a încheiat de câteva zile. După afișarea rezultatelor, portalul bacplus.ro le-a centralizat și ordonat pe mai mai multe criterii, stabilind un clasament național al liceelor și colegiilor din toată țara. Tot aici se regăsește și clasamentul județelor la acest examen, dar și un grafic cu procentele de reușită, numărul de candidați, media la nivel național și procentul elevilor participanți.

Județul Suceava se clasează la nivel național pe locul 14 din 42, cu media generală 6,79 și un procent de reușită de 66%.

În regiunea Moldovei suntem devansați de județul Iași (locul 2), media generală 7,25, procent de reușită de 75%, județul Galați (locul 3), media generală 7,20, procent de reușită de 73%, județul Bacău (locul 4), media generală 7,19, procent de reușită de 74%, și județul Neamț (locul 13).

Anul trecut, județul Suceava era pe locul 15, cu media generală 6,71 și un procent de reușită de 64%.

Criteriile clasamentului

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

România are 1.452 de colegii și licee.

Portalul bacplus.ro le-a ordonat pe acestea în funcție de rezultatele înregistrare la sesiunea de vară a Bacalaureatului, înainte de contestații.

La calculul mediei generale, prin adunarea tuturor notelor obținute de candidați, absolvenții absenți și eliminați au fost considerați ca având nota 1.

La realizarea clasamentului nu s-a făcut o diferență între colegiile cu număr mare de candidați și cele care au avut un număr foarte redus absolvenți care au susținut examenul național de Bacalaureat.

  • MEDIA. Media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv. Elevii absenți sau eliminați din examen au fost considerați ca având nota 1.
  • PROCENT DE REUȘITĂ. Procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară. (5 per disciplină, 6 per total)
  • NUMĂRUL DE CANDIDAȚI. Numărul candidaților care au susținut proba la materia respectivă sau numărul total de candidați.

Unde situează colegiile din Fălticeni?

Colegiul Național „Nicu Gane” ocupă locul 158 la nivel național cu media 8,21 și un procent de reușită de 94%. Procentul este mai mic decât cel din anii 2019 și 2020, când promovabilitatea a fost de 97 și respectiv 98%.

Media la Bacalaureat a fost anul trecut 8,67.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” ocupă locul 708 la nivel național. Anul trecut se situa pe locul 544.

Media pe colegiu este 6,09, iar procentul de reușită de 56%. Anul trecut media a fost 6,71, iar promovabilitatea 70%.

Acum doi ani, colegiul era pe locul 587, cu un procent de reușită de 62% și media 6,42.

Colegiul „Vasile Lovinescu” ocupă locul 734 în topul național la Bacalaureatul de anul acesta.

Media pe colegiu este 5,98, iar procentul de reușită de 47%.

Anul trecut, colegiul era pe locul 1010, cu media 4,99 și un procent de promovabilitate de 33%.

Rezultatul înregistrat la Bacalaureatul de anul acesta este mai bun și decât cel din anul 2019, când media pe colegiu a fost 5,44. Tot anul acesta, la Colegiul „Vasile Lovinescu” s-a înregistrat și cea mai bun rezultat pe pe oraș, media 9,88.

Cel mai bine clasat liceu din județul Suceava este Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava. Acesta ocupă locul 23 la nivel național, cu media generală 8,95.

Urmează Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, situat pe locul 47, cu media generală 8,77, iar pe locul 62 se află Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, cu media 8,71.

Clasamentul ce are la bază media notelor obținute de candidații care au susținut exa­menul național de Bacalaureat în acest an, procentul de reușită și numărul de candidați.

ȘTIRI