Cătălin Coman obține al patrulea mandat consecutiv de primar. Victoria bifată la alegerile locale este categoricăLocal

Cătălin Coman obține al patrulea mandat consecutiv de primar. Victoria bifată la alegerile locale este categorică

       Accesări: 5768

Punct final pentru alegerile locale. Secțiile de votare din municipiul Fălticeni au fost închise duminică la ora 22:00, după 15 ore în care persoanele cu drept de vot și-au putut exprima opțiunea. Pentru funcția de primar al municipiului Fălticeni au candidat cinci persoane: Cătălin Coman (PSD), Codrin Bența (PNL), Mariana Zancu (SOS), Ion Asaftei (AUR) și Eusebiu Țăpoi (ADU).

La urne au fost așteptați peste 24.774 de alegători. Au votat 11.232 de alegători din Fălticeni, cu drept de vot.

45,33% este rata de participare la vot.

După numărarea buletinelor de vot din cele 20 de secții, Cătălin Coman (PSD) era favorit în opțiunile electoratului din Fălticeni.

Candidatul PSD și actualul primar în exercițiu are 75 – 80% din sufragii. Rezultatul este unul zdrobitor, dar la nivelul așteptărilor, după cum susține edilul municipiului Fălticeni.

Cătălin Coman obține al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Fălticeni, ceea ce constituie o premieră la nivelul administrativ local, după 1989.

Azi-noapte, după anunțul primelor rezultate, Cătălin Coman a promis că urmează noi proiecte de investiții în perioada 2024-2028, iar sloganul de campanie „Fălticeniul se dezvoltă” rămâne valabil din prima și până în ultima zi de mandat.

PSD domină și în opțiunile exprimate de alegători la Consiliul Local Fălticeni, unde are peste 70% dintre sufragii.

Rezultatele exacte ale scrutinului de duminică, la nivel local, vor fi anunțate în cursul zilei de astăzi.

ȘTIRI