Cătălin Coman anunță semnarea contractului de 6,7 milioane lei pentru reabilitarea clădirii Primăriei din FălticeniLocal

Cătălin Coman anunță semnarea contractului de 6,7 milioane lei pentru reabilitarea clădirii Primăriei din Fălticeni

       Accesări: 2245

Un nou proiect bifat de administrația locală. Clădirea Primăriei din Fălticeni va fi reabilitată cu ajutorul fondurilor disponibile prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Edilul Cătălin Coman a fost prezent la sediul Guvernului pentru semnarea contractului de finanțare care va permite desfășurarea lucrărilor la această clădire.

Proiectul, în valoare de 6,7 milioane de lei, prevede reabilitarea capitală a sediului primăriei și eficientizarea termică a acesteia.

Contractul de finanțare a fost semnat marți, 7 iunie, la București, de primarul Cătălin Coman în prezența primului ministru Nicolae Ciucă, viceprim-ministrului Kelemen Hunor și ministrului dezvoltării Cseke Attila.

 acesta a spus că este foarte bucuros că municipalitatea a reușit să obțină această finanțare de 8 milioane de lei pentru reabilitarea sediului primăriei.

„Un nou proiect important pentru Fălticeni, de data aceasta pentru administrația locală, atrage fonduri importante.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Vom reabilita capital clădirea primăriei, ceea ce nu este puțin lucru. Suntem, ca de obicei, printre primii din țară. Mulțumiri colegilor din primărie pentru efort și implicare!”, a spus Cătălin Coman.

„Atingem un nou obiectiv și ținem să onorăm promisiunea făcută de 13 ani încoace: Fălticeniul se dezvoltă!

Acest contract de finanțare a fost semnat la doar două luni după depunerea proiectului, ceea ce reprezintă un record!”

Proiectul administrației locale din Fălticeni se află printre primele șapte contracte de finanțare semnate în cadrul PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență).

Clădirea Primăriei din Fălticeni, un proiect realizat de un arhitect austriac, datează din anul 1896 și se află într-un stadiu avansat de degradare.

În decursul celor peste 120 de ani de existență, aceasta nu a beneficiat niciodată de lucrări capitale de reparații.

Imobilul este inclus pe lista clădirilor de patrimoniu din Fălticeni și va completa seria obiectivelor reabilitate integral precum Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, Galeria Oamenilor de Seamă, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” și Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” (proiect în derulare).

După semnarea contractului de finanțare urmează etapa de licitație pentru proiectul tehnic și atribuirea lucrărilor de execuție.

ȘTIRI