Cartierele Șoldănești și Țarna Mare vor fi racordate la rețeaua de gaz natural. Primarul Coman anunță un proiect similar pentru alte trei cartiereLocal

Cartierele Șoldănești și Țarna Mare vor fi racordate la rețeaua de gaz natural. Primarul Coman anunță un proiect similar pentru alte trei cartiere

       Accesări: 3025

Vești bune înainte de sărbătorile pascale. Două cartiere din municipiul Fălticeni vor fi racordate la rețeaua de gaz natural. Compania Delgaz Grid se va ocupa integral de proiect și va suporta, de asemenea, costurile acestuia.

Anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Coman la ședința Consiliului Local de joi, 29 aprilie, unde a oferit și câteva precizări importante.

Edilul municipalității fălticenene, inițiatorul proiectului de hotărâre prin care se acordă dreptul de folosință gratuită a unui teren pentru montarea unei Stații de reglare și măsurare a gazului natural (SRM), a explicat faptul că documentul este etapa care consființește derularea unui proiect mult așteptat de locuitorii din cele două cartiere.

Proiectul este în etapa realizării documentației tehnice și urmează să fie implementat în cursul acestui an.

„Dăm startul introducerii rețelelor de gaz natural cartierele Șoldănești și Țarna Mare. Este un lucru extraordinar. Am discutat de multe ori cu reprezentanții Delgaz Grid care ne-au solicitat să le punem la dispoziție această suprafață de teren, oferit în folosință gratuită, pentru montarea unui SRM.”, a explicat primarul Cătălin Coman. „Pare un proiect mic, nesemnificativ, dar important în ceea ce privește debutul unei investiții necesare și așteptate.”

Stația de reglare și măsurare a gazului natural va fi amplasată la intersecția străzilor Armatei cu Topitoriei, în apropiere de conducta de medie presiune. Noua rețea de gaz va porni de aici spre strada Tudor Vladimirescu spre străzile Șoldăneștilor și Șomuzului, unde va trece prin dreptul Stației de Epurare.

Proiectul pentru Cartierul Șoldănești prevede rețea de gaz natural pe străzile Tudor Vladimirescu, Șoldăneștilor, Gheorghe Doja (parțial), Soldat Nedelcu, Sergent Rusu și Antilești.

În Cartierul Țarna Mare, rețeaua va fi amplasată pe străzile Șomuzului, Nufărului, Doboșari, Răsăritului, Halmului și Horticolei (parțial).

Legislația actuală prevede ca furnizorii de gaz natural să realizeze investițiile pentru extinderea rețelelor și montarea branșamentelor din fonduri proprii, fără costuri din partea beneficiarului.

În cele două cartiere sunt aproximativ 400 de familii care vor avea posibilitatea racordării gospodăriilor la noua rețea de gaz natural.

Reprezentanții companiei Delgaz Grid menționează, de altfel, în solicitarea făcută către autoritățile locale, că au primit cereri din partea locuitorilor privind accesul la gaz natural.

Edilul Cătălin Coman a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că la momentul actual se lucrează la un proiect similar pentru alte câteva sute de gospodării din cartierele Tâmpești, Oprișeni și Dumbrava Minunată, cât și cele aflate pe străzile Caporal Ciofu și Zorilor.

ȘTIRI