Campanie amplă de dezinfecție în comuna DrăgușeniRural

Campanie amplă de dezinfecție în comuna Drăgușeni

       Accesări: 1116

Prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și răspândirea acestuia au devenit prima prioritate pentru orice autoritate locală. În comuna Drăgușeni s-au aplicat mai multe măsuri care pun în prim plan sănătatea populației. Joia trecută a fost inițiată prima campaniei de dezinfecție generală în localitatea aflată la intrarea în județul Suceava.

Primăria Drăgușeni a cumpărat peste 1.000 de litri de biocid pentru a prepara câteva tone de material cu acțiune puternică pentru neutralizarea agentului patogen.

Campania de dezinfecție s-a desfășurat joia trecută, în toate cele trei sate ale comunei.

Cu ajutorul unor atomizoare au fost stropite trotuarele, drumurile, aleile și ulițele din satele Drăgușeni, Broșteni și Gara Leu.

„Campania de dezinfecție face parte din planul nostru de măsuri pe care l-am luat împotriva răspândirii noului coronavirus. Am cumpărat stocul necesar de material, am instruit oamenii, după care am ieșit la treabă.”, ne-a declarat primarul Vasile Cepoi. „Am luat uliță cu uliță, drum cu drum, trotuarele și toate spațiile publice din comuna Drăgușeni. Îi asigur pe cetățeni că vom continua cu aceste măsuri și campanii cât timp vor fi necesare. Cu această ocazie, le solicit dragilor mei consăteni să asculte de recomandările făcute în perioada stării de urgență: rămâneți în case pentru a vă păstra sănătatea. Nu ieșiți decât pentru urgențe!”

Primar Vasile Cepoi

Edilul comunei Drăgușeni menționează și faptul că parcul din localitate și locul de joacă au fost dezinfectat în totalitate.

În acțiunea de joi au fost igienizate terenul de sport cu nocturnă, spațiile din jurul bisericilor, magazinelor și a drumurilor de acces spre clădirile instituționale.

În planul de măsuri au fost incluse și acțiuni de dezinfecție la școală, bibliotecă și căminul cultural și la spațiile pentru depozitarea resturilor menajere. .

Primarul Cepoi menționează și faptul că înainte de campanie școala din comună a fost dezinfectată

Soluția utilizată la dezinfecție este hipocloritul de sodiu, considerată este cea mai sigură soluție pentru dezinfectare. Utilizat în concentrațiile recomandate acesta nu este nociv pentru organismul uman și mediul înconjurător.

ȘTIRI