Biserica din centrul comunei Boroaia este pregătită să primească 50 de refugiați. La biserica  din satul Suha au sosit cinci mame și patru copii din UcrainaLocal

Biserica din centrul comunei Boroaia este pregătită să primească 50 de refugiați. La biserica din satul Suha au sosit cinci mame și patru copii din Ucraina

       Accesări: 2162

Refugiații ucraineni și-au găsit un adăpost în casele românilor. Și parohiile din Protoieria Fălticeni le oferă un acoperiș deasupra capului. Preoții și enoriașii s-au dovedit, de altfel, parte integrantă în acest uriaș demers umanitar, dăruind din colectele adunate, alimente, haine, pături și tot ce este necesar.

La Biserica Sfântul Ilie din satul Suha, comuna Mălini, unde paroh este preotul Pavel Norocel, au sosit deja primii refugiați.

Sunt cinci mame și patru copii care acum se bucură de liniște, trei mese pe zi și confort termic în aceste zile neobișnuit de reci din luna martie. Peste câteva zile, cei nouă refugiați ucrainenei vor pleca în Anglia.

Acum mai sunt 21 de locuri libere în centrul de primire de la Suha. Spațiul a fost amenajat în sala de mese din cadrul Așezământului social-creștin.

Centru de primire și la biserica din Boroaia

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Refugiații pot fi cazați și la biserica din centrul comuna Boroaia.

Parohia „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” are 50 de locuri pentru primirea ucrainenilor ajunși în Vama Siret. Condițiile sunt bune, spune preotul paroh Silviu Maxim, care așteaptă în orice moment sosirea cetățenilor ucraineni.

Aceștia vor fi primiți în clădirea care are ca destinație primirea pelerinilor.

Locuri de cazare mai sunt disponibile la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi și la Așezământul social-creștin „Sfântul Andrei” din Fălticeni.

Preoții din Baia, Dolhasca și Liteni îi așteaptă pe pelerini

Doi preoți din Dolhasca și Liteni, Dorel Prisecaru și Mihail Agafiței, nu dispun de astfel de spații la parohie, dar s-au organizat astfel încât refugiații vor putea fi primiți în casele creștinilor din localitate.

Și în comuna Baia se fac pregătiri pentru primirea refugiaților.

Aceștia vor fi găzduiți în sala de sport, unde vor fi amenajate 30 de paturi. Dacă cererile vor fi mari, refugiații vor putea fi găzduiți în prăznicarele unor biserici.

Primarul Maria Tomescu spune că, deocamdată nu au fost solicitări și că sunt preoți care și-au arătat deschiderea pentru primirea ucrainenilor care au fugit din calea războiului.

ȘTIRI