Avansări în grad la Poliția Municipiului Fălticeni și la Școala de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”Local

Avansări în grad la Poliția Municipiului Fălticeni și la Școala de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”

       Accesări: 2730

Cu o treaptă mai sus în carieră. Mai multe cadre ale Ministerului Afacerilor Interne au fost avansate, în grad, cu prilejul unei zilei importante. Pe 1 Decembrie, polițiști și jandarmi din Fălticeni au primit noile grade pe epoleți.

Trei polițiști și cinci jandarmi au beneficiat de avansarea în grad, înainte de termen.

Din cadrul Poliției Municipale Fălticeni au fost avansați în grad șeful unității, ofițerul Vasile Grădinariu, de la subcomisar la comisar, și subofițerul Mircea Chițescu, de la Compartimentul Criminalistic, de la gradul de agent principal la agent șef adjunct.

Un alt polițist avansat în grad este agentul Vasile Ailincăi de la Postul de Poliție Rurală Râșca, acum activ ca agent principal.

Și anul trecut, tot de Ziua Națională a României, au fost avansați în grad doi agenți, Petrică Moisii de la Poliția Rutieră Fălticeni și Ștefan Florin de la SPR Preutești.

Avansări în grad se mai fac și de Ziua Poliției Române, pe data de 25 martie.

Gradații noi au obținut și câteva cadre ale Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni.

În cadrul unei ceremonii restrânse, desfășurate pe 1 Decembrie, colonelul Ionel Postelnicu, comandantul unității de învățământ le-a oferit colegilor noile grade.

Au fost avansați Eduard Ciubotariu, de la locotenent-colonel la colonel Cătălin Mateiciuc, din gradul de maior în gradul de locotenent-colonel, Andrei Solcan, de la gradul de căpitan la gradul de maior, și Anca Tanasă, de la gradul de locotenent în gradul de căpitan.

Din rândul subofițerilor Constantin Trifina a fost avansat din gradul de plutonier adjutant în gradul de plutonier adjutant șef.

Avansarea în grad aduce cu sine și un spor la salariu cadrelor polițienești și militare.

ȘTIRI