Autoritățile locale fălticenene premiază absolvenții cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Peste 100 de tineri sunt pe lista premianțilorEducație

Autoritățile locale fălticenene premiază absolvenții cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Peste 100 de tineri sunt pe lista premianților

       Accesări: 2316

Recompense financiare pentru reușitele de la examen. Autoritățile locale fălticenene vor premia și anul acesta pe absolvenții de gimnaziu și liceu care au obținut rezultate deosebite la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Sunt premii de excelență care vor fi oferite pentru 102 de tineri.

Cătălin Coman este inițiatorul proiectului de hotărâre care permite alocarea sumelor necesare premierii, proiect votat în unanimitate de aleșii locali în ședința extraordinară din 13 iulie..

Primarul Municipiului Fălticeni a menționat în raportul de specialitate că premiul reprezintă un semn de prețuire față de absolvenții valoroși, pe care îi așteaptă să revină acasă după terminarea studiilor superioare.

Fondul de premiere se ridică la 60.000 de lei. Banii provin din bugetul local.

„Tinerii reprezintă resursa cea mai importantă pe care o are municipiul Fălticeni, iar ei trebuie să știe că fălticenenii îi apreciază și că ne bazăm pe ei în viitor, iar după terminarea facultății îi așteptăm acasă.”, a menționat primarul Coman, inițiatorul proiectului de hotărâre, în raportul de specialitate. „Vreau să-i asigur pe elevii cu rezultate bune la învățătură că se bucură de prețuirea noastră. Acest proiect este un semn care arată o deschidere față de elevii merituoși, chiar dacă este un gest simbolic. Trebuie să arătăm că îi apreciem și că munca pe care au depus-o este răsplătită. Acești tineri fac cinste orașului.”

Vor fi răsplătiți absolvenții care au medii cuprinse între 9 și 10.

Lista premianților include 27 de absolvenți de gimnaziu și alți 75 de la liceu.

Cei cu medii cuprinse între 9 și 9,99 vor primi câte 500 de lei. Doi absolvenți cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, Alexandru Vartolomei și Lavinia Vultur, vor primi câte 1.000 de lei fiecare.

Primarul Cătălin Coman va înmâna personal recompensele financiare pentru absolvenții merituoși.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 18 iulie, de la ora 17, pe pontonul de la Baza de Agrement „Nada Florilor”.

Lista absolvenților cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și la Bacalaureat (sesiunea iulie 2021)

ȘTIRI