Anunțul primarului Coman pentru absolvenți: premiem toate mediile peste 9,00 de la Evaluarea Națională și BACEducație

Anunțul primarului Coman pentru absolvenți: premiem toate mediile peste 9,00 de la Evaluarea Națională și BAC

       Accesări: 1094

Stimulente pentru absolvenții de gimnaziu și liceu. Autoritățile municipiului Fălticeni au decis ca anul acesta să schimbe criteriul pentru acordare premiilor în bani. Este vorba despre premiile acordate elevilor cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Vestea bună este că nu vor fi recompense mai puține, ci mai multe.

Motivul este lesne de înțeles: un imbold pentru creșterea performanțelor la examen.

Anul acesta vor fi premiate toate mediile peste 9,00 de la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Anul trecut au fost acordate stimulente absolvenților care au obținut medii între 9,50 și 10.

Anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Coman la festivitatea în cadrul căreia au fost premiați elevii olimpicii și sportivii Colegiului Național „Nicu Gane”.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Vreau să vă spun, în premieră, că anul acesta vom avea mai multe premii și mai mulți beneficiari. Vom premia toate mediile peste 9 la cele două examene pe care le susțin absolvenții de gimnaziu și liceu.”, a spus Cătălin Coman. „Este un semnal clar pe care îl transmitem elevilor, în dorința de a-i stimula să obțină să performeze. Sunt convins că vor fi multe rezultate bune și foarte bune. Avem copii ambițioși și cred că vor reuși să-i facă mândri pe părinți și profesori.”

Festivitatea de premiere va fi organizată în luna iulie cu ocazia Zilelor Municipiului Fălticeni.

Primarul Coman a precizat că anul acesta fondul de premiere va fi și cel mai mare dintre toate edițiile organizate până în prezent.

Sumele alocate, în funcție de media obținută, urmează să fie anunțate și aprobate în Consiliul Local printr-o hotărâre ce va fi adoptată în viitorul apropiat.

Lansată în urmă cu câțiva ani, inițiativa recompensării absolvenților de gimnaziu și liceu cu rezultate deosebite, la cele două examene, are parte de susținerea Consiliului Local, aceasta fiind apreciată de părinți și de profesori.

ȘTIRI