Accesări: 3024

Emoțiile au trecut, vin rezultatele. Cei care au aspirat la posturile de conducere din unitățile de învățământ au aflat în ultimele zile notele primite la proba interviu. Candidații înscriși au susținut această probă în zilele în care au fost programați la comisiile de evaluare.

Pe 22 și 25 noiembrie au susținut proba amintită candidații înscriși pentru funcțiile de conducere de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Grădinița cu Program Normal „Voinicelul” și Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio”.

În urma mediei obținute și a opțiunii candidaților au fost confirmate patru nume în pentru postul de director și trei pentru director adjunct.

Cristi Acatrinei va fi director la Colegiul „Vasile Lovinescu”, Brândușa Nisioi la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Magda Zetu va fi director la Grădinița cu Program Normal „Voinicelul”, iar Adriana Samson la Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio”.

La capitolul directori adjuncți este un singur nume nou.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Profesoara Alexandrina Triși va ocupa acest post la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, în timp ce la Colegiul „Vasile Lovinescu” se menține echipa actuală formată din Sorin Ignat, director adjunct pe linia disciplinelor teoretice, și Florin Ciocârlan, director adjunct pe linia disciplinelor tehnice.

Demn de remarcat este faptul că patru candidați au obținut nota 10 la proba interviu. Este vorba de Brândușa Nisioi, Adriana Samson, Cristi Acatrinei și Magda Zetu.

Restul candidaților menționați anterior au primit la ultima probă note peste 9.

Singurul pretendent care a candidat pentru două posturi la aceeași unitate de învățământ a fost Brândușa Nisioi.

Funcțiile vor putea fi exercitate începând din ianuarie 2022, când vor fi semnate și contractele care vor asigura toate prerogativele noilor directori și directori adjuncți. Aceștia vor avea un mandat de patru ani, urmând ca în anul 2026 să fie organizat un nou concurs pentru alegerea conducătorilor instituțiilor educaționale.

ȘTIRI