Accesări: 604

Şoferia nu se împacă cu beţia, iar cei depistaţi în stare de ebrietate sunt cercetaţi penal.

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii din zona Fălticeni au întocmit patru dosare penale unor conducători auto care sunt şi prieteni cu băutura.

Despre două dintre situaţiile care au dus la deschiderea unor dosare penale am scris într-un articol publicat duminică, 9 august.

Biroul de presă al IPJ Suceava a venit şi cu alte două situaţii, de la Preuteşti şi Cornu Luncii.  

 În seara zilei de sâmbătă, 8 august, la ora 22.50, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control, pe DJ 208, în comuna Hârtop, autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Fălticeni.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe

biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în cursul serii, însă duminică, 9 august, ora 21:45, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală  Mălini a oprit pentru control, pe D.J.209 A din localitatea Cornu Luncii, autoturismul condus de un localnic în vârstă de 29 ani.

Şi în acest caz, conducătorul auto emana halenă alcoolică şi a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambilor şoferi li s-au recoltat şi mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Poliţiştii au întocmit dosare penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ȘTIRI