Acțiuni „Blocada” desfășurate în Fălticeni, Boroaia, Râșca și Vadu Moldovei. Dosare penale și zeci de amenziLocal

Acțiuni „Blocada” desfășurate în Fălticeni, Boroaia, Râșca și Vadu Moldovei. Dosare penale și zeci de amenzi

       Accesări: 947

Acțiuni concentrate ale oamenilor legii. Polițiștii din Fălticeni au desfășurat două noi acțiuni „Blocada” cu scopul prevenirii comiterii de infracţiuni, accidente, dar și asigurarea deplasării în siguranţă în traficul auto. Numeroși agenți au organizat actitivăți de control pe drumurile naționale, județene și locale pentru identificarea șoferilor indisciplinați, sub influența alcoolului sau care, din alte privințe, încalcă legea.

Polițiștii au acționat în municipiul Fălticeni și în alte trei localități, Boroaia, Vadu Moldovei și Râșca.

Au fost implicați lucrători de la din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, judiciară și ordine publică, atât de la Poliția Municipală, cât și de la Secțiile de Poliție Rurală.

Oamenii legii au dat peste 100 de amenzi, au reținut permise, certificate de înmatriculare, dar au întocmit și dosare penale.

În cadrul acestora au fost înregistrate și două flagarante, ambele pe linia condusului sub influența băuturilor alcoolice.

Prima acțiune s-a desfășurat pe 10 februarie, când 17 polițiști au acționat, în timpul după-amiezii, pe raza comunelor Vadu Moldovei, Boroaia și Râșca.

Au fost aplicate peste 70 de amenzi, în valoare de peste 21.000 de lei, cinci certificate de înmatriculare au fost reținute, iar 35 de șoferi au fost testați cu alcooltestul.

În cadrul controalelor, agenții au depistat în flagrant un șofer băut și au amprentat alte două persoane pe fondul iscării unui conflict.

Cea de-a doua acțiune s-a derulat între în noaptea de 16 spre 17 februarie, între orele 22 și 2, fiind mobilizați 19 polițiști și patru jandarmi, în cadrul unor ample controale desfășurate în Fălticeni.

Au fost aplicate peste 50 de amenzi, ce depășesc 16.000 de lei, un permis auto și un certificat de înmatriculare fiind reținute de polițiști.

Circa 40 de șoferi au fost testați cu etilometrul, unul dintre aceștia fiind depistat în flagrant, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

În cadrul acțiunii Blocada, trei persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipale, pentru amprentare, în urma unor situații sesizate oamenilor legii.

Polițiștii spun că vor continua să organizeze săptămânal controale, filtre și verificări pe drumurile publice din zona Fălticeni pentru prevenirea fenomenului infracțional.

ȘTIRI