ACET Fălticeni suspendă citirea apometrelor şi va factura cilenţii în funcţie de media consumului lunilor anterioareLocal

ACET Fălticeni suspendă citirea apometrelor şi va factura cilenţii în funcţie de media consumului lunilor anterioare

       Accesări: 2498

ACET Suceava, operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă în judeţul Suceava, a anunţat că îşi întrerupe temporar activitatea de relaţii cu publicul, în contextul stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

În urma acestei decizii, este sistată preluarea documentaţiilor în vederea emiterii avizelor de amplasament, a avizelor de branşare şi / sau racordare, şi a încheierii  contractelor.

Citirea contoarelor dotate cu sisteme de transmitere a indexului la distanţă va continua conform planificărilor.

Va fi afectată în schimb acţiunea de citire a apometrelor obişnuite, montate în apartamente şi în locuinţele particulare.

Ca măsură de protecţie pentru personalul care efectua citirea apometrelor, aceştia nu vor mai fi trimişi pe teren.

Codrin Benta

Această decizie este valabilă și în cazul consumatorilor din municipiul Fălticeni.

În cazul asociaţiilor de proprietari şi a caselor, facturarea lunară a contravalorii serviciilor va fi făcută folosind o medie a consumurilor lunare anterioare.

Regularizarea se va face la prima citire a contoarelor, atunci când acest lucru va fi posibil.

Operatorul a anunţat că va urmări asigurarea continuităţii serviciului pentru furnizarea apei, respectiv preluare în sistemul de canalizare a apelor uzate, precum efectuarea intervenţiilor pentru remedierea defecţiunilor care apar pe reţelele publice de apă şi canalizare.

Pentru plata facturilor curente şi a facturilor restante sunt disponibile următoarele metode: on-line (pe platforma MY APA, site-ul acet.ro), prin Pay Point şi Un doi, prin ordine de plată în conturile bancare indicate pe facturi, numerar la casieria societăţii (cu respectarea regulilor de securitate).

ȘTIRI