ACET Fălticeni reia furnizarea apei în regim normal. Apa nu s-a întrerupt datorită unei soluţii tehnice provizoriiLocal

ACET Fălticeni reia furnizarea apei în regim normal. Apa nu s-a întrerupt datorită unei soluţii tehnice provizorii

       Accesări: 2452

Conducerea ACET Fălticeni a anunţat reluarea furnizării apei, în regim normal, începând din dimineaţa zilei de marţi, 14 iulie 2020, pentru consumatorii din Municipiul Fălticeni şi Comuna Baia.

Începând din noaptea de duminică spre luni, 13 iulie, potrivit notificării transmise încă de joi, echipele furnizorului şi ale societăţii Con Bucovina, lucrează în schimburi pentru realizarea lucrărilor prevăzute în programul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în aglomerarea Fălticeni”.

Lucrările constau în înlocuirea instalației hidraulice la cele două rezervoare de înmagazinare a apei, de 5.000 de metri cubi, de la Tâmpești.

Ulterior notificării, în urma semnalelor primite de la consumatorii casnici şi privaţi, ACET Fălticeni şi Con Bucovina au recurs la o soluţie tehnică provizorie pentru a fi menţinută alimentarea continuă cu apă a municipiului Fălticeni, în cursul zilei de luni, 13 iulie.

Soluţia găsită, posibilă tehnic doar în cazul alimentării cu apă a municpiului Fălticeniului, nu a eliminat însă riscul ca furnizarea apei să fie întreruptă dacă ar fi apărut o defecţiune pe reţeaua provizorie.

Acesta este motivul pentru care nu s-a recurs la o nouă notificare a consumatorilor.

Alimentarea cu apă va reveni la normal şi în Comuna Fântâna Mare, în cursul serii de marţi, 14 iulie 2020, odată cu finalizarea lucrărilor programate.

ȘTIRI