Accident în lanț la ieșirea Fălticeni spre Spătărești. Trei mașini s-au ciocnit. Doi șoferi și un pasager sunt rănițiLocal

Accident în lanț la ieșirea Fălticeni spre Spătărești. Trei mașini s-au ciocnit. Doi șoferi și un pasager sunt răniți

       Accesări: 22640

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază, după ora 17, pe Drumul European 85, la ieșirea din Fălticeni spre Spătărești.

În accident au fost implicate două autoutilitare și un autoturism.

În momentul producerii accidentului carosabilul era umed.

Traficul rutier a fost întrerupt pe ambele sensuri. Poliția Locală Fălticeni redirecționează traficul de la sensul giratoriu din zona Lidl, spre Strada Plutonier Ghiniță – intersecția Baia – Cornu Luncii.

La fața locului au ajuns pompierii militari de la Detașamentul Fălticeni, cu două autospeciale pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (B2 si TIM).

Codrin Benta

De asemenea, pentru acordarea primului ajutor, sunt prezente două echipaje ale Stației de Ambulanță Fălticeni.

Trei persoane urmează să fie transportate la spital.

După impact, șoferii celor două autoutilitare au rămas încarcerați. Aceștia au fost scoși din autovehicule de către pompierii militari. Ei au fost transportați de ambulanțele SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

După evaluarea medicală, șoferul autoturismului a refuzat transportul la spital.

A patra persoană implicată, pasager într-una dintre autoutilitare, a fost transportată la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Falticeni.

***

Autoutilitara încărcată cu material lemnos, condusă de un bărbat din comuna Baia, circula spre Fălticeni.

Venind din spatele autoutilitarei, autoturismul Volkswaggen Passat, condus de un bărbat din Fălticeni, a efectuat manevra de depășire pe linia continuă și a pătruns pe contrasens. Șoferul a afirmat că a recurs la această soluție pentru că ar fi obsevat târziu autoutilitara din fața sa, încercând astfel să evite o eventuală coliziune.

În momentul depășirii, din sensul opus urca o autoutilitară aparținând unei firme de curierat, condusă de un bărbat din comuna Drăgușeni.

Între autoturism și autoutilitara firmei de curierat s-a produs o coliziune frontală. În carambolul creat a fost implicată apo și autoutilitara încărcată cu lemne.

Cei trei conducători auto au fost testați pentru consumul de alcool, potrivit procedurilor specifice în cazul evenimetelor rutiere. Niciunul nu consumase băuturi alcoolice.

Știre în curs de actualizare…

ȘTIRI