Accesări: 223

Competițiile importante din lumea fotbalului atrag anual milioane de telespectatori şi spectatori. Însă Mondialele din Qatar, din 2022, desfășurate între 20 noiembrie şi 18 decembrie, cu finala pe 18 decembrie şi meciul de debut între Qatar şi Ecuador, vor avea un număr record de telespectatori. Cupa Mondială este un eveniment monstruos, nu doar pentru iubitorii de fotbal, ci pentru întreg Qatar-ul pe perioada desfășurării acestei competiții. De asemenea, fanii pariurilor vor profita de ponturi Campionatul Mondial pentru a-și rotunji veniturile în perioada competiției.

Câți oameni vor urmări Cupa Mondială din Qatar?

Numărul foarte mare estimat deja la peste 5 miliarde de oameni care ar urmări Cupa Mondială din Qatar este simplu de justificat: foarte multe televiuni din toată lumea vor transmite meciurile, aşa că fanii şi suporterii adevăraţi vor putea să privească tot evenimentul sportiv uriaş din faţa micilor ecrane.

Deci este de așteptat ca peste jumătate din populaţia globului să privească toate meciurile sau măcar pe cele favorite la CM 2022. Finala din 2018, Franţa – Croaţia a fost urmărită cu sufletul la gură de 1.12 miliarde de oameni din toată lumea.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a fost cel care a vehiculat această cifră impresionantă încă de la finele lunii mai 2022.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În comparație, Cupa Mondială din 2018, din Rusia, a avut doar 3,5/4 miliarde de urmăritori, iar Cupa Mondială feminină a avut 1.2 miliarde de urmăritori.

Fotbalul are oricum o producție globală brută de 200 miliarde de dolari, dar 70% din aceasta este generată doar în Europa.

Campionatul Mondial atrage un număr mare de spectatori la fiecare ediție

Audiența foarte mare nu ar trebui să mire pe nimeni şi cu atât mai puţin estimările optimiste venite din partea FIFA.

Până la urmă, fotbalul e cel mai popular şi mai urmărit sport din lume, are milioane de fani pe tot globul, adună zeci de mii de oameni pe stadioane. Şi când ai evenimente sportive de o asemenea amploare şi cu foarte multe echipe naţionale puternice, cu jucători-vedete şi rezultate excelente în trecut, spectacol pe teren la fiecare apariţie, nici nu te aştepţi la mai puţin.

Cele 32 de țări repartizate în 8 grupe și meciurile, 64 la număr, desfășurate pe 8 stadioane în Qatar sunt motivele principale pentru care audiențele CM 2022 vor fi atât de mari.

Gianni Infantino și-a continuat estimările legate de CM 2022 și a precizat că va fi cel mai urmărit turneu final din istoria Campionatului Mondial de Fotbal.

Va fi ultimul Campionat cu 32 de ţări, din 2026 FIFA schimba regulile şi vor fi 80 de meciuri şi 48 de echipe participante în turneul final al Cupei Mondiale.

Până atunci ne pregătim să urmărim cele mai importante meciuri de anul acesta şi să așteptăm cu răbdare finala pentru a vedea cine este câştigătoarea CM 2022 Qatar.

ȘTIRI