Accesări: 1674

Unitățile de învățământ se confruntă cu o situație epidemiologică fără precedent. Cazuri de infecție cu noul coronavirus apar zi după zi, ceea ce face ca actul educațional să se desfășoare intermitent, cu prezență fizică și la distanță. Luna octombrie înregistrează o creștere a infectărilor în școlile și colegiile zona Fălticeni.

În ultimele trei zile au fost confirmate 16 noi cazuri în unități de învățământ din Fălticeni, Mălini, Liteni, Boroaia, Pleșești, Fântâna Mare și Budeni.

Marți, 12 octombrie, au fost confirmați doi elevi la Colegiile „Nicu Gane” și „Mihai Băcescu”, un elev la Liceul „Iorgu Vîrnav Liteanu” din Liteni și un al altul la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” din Mălini.

În aceeași zi au fost depistați pozitiv trei profesori la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și unul de la Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” din Boroaia.

Patru clase au întrerupt cursurile cu prezență fizică Colegiile „Nicu Gane” și „Mihai Băcescu” din Fălticeni, Liceul „Iorgu Vîrnav Liteanu” și la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” din Mălini.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Miercuri, 13 octombrie, au fost depistați pozitiv câte un elev de la Colegiile „Vasile Lovinescu” și „Mihai Băcescu” din Fălticeni, și tot câte un elev la Școlile Gimnaziale „Ion Irimescu” și „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, și un elev de la Școala Gimnazială Budeni.

La aceste cazuri se adaugă și unul de la Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” din Pleșești, unde un profesor a fost depistat pozitiv.

Șase clase de la Colegiile „Vasile Lovinescu” și „Mihai Băcescu”, de la Școlile Gimnaziale „Ion Irimescu” și „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, Școala Gimnazială Budeni și Școala Gimnazială Drăgușeni au trecut la sistemul de predare de la distanță.

Joi, 14 octombrie, au fost confirmați pozitiv un elev de la Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare și un angajat din rândul personalului nedidactic de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni.

De la începutul anului școlar și până în prezent peste 70 de cazuri de infecții cu noul coronavirus au fost depistate în unitățile de învățământ din zona Fălticeni.

ȘTIRI