10 elevi din Comuna Boroaia au primit tablete pentru  lecții pe internet. Dispozitive donate de Larisa BlănariEducație

10 elevi din Comuna Boroaia au primit tablete pentru lecții pe internet. Dispozitive donate de Larisa Blănari

       Accesări: 1338

Un gest de bunăvoință valorează mai mult decât 1.000 de cuvinte. Câțiva elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” din comuna Boroaia au primit în dar dispozitive electronice pentru participarea la cursurile desfășurate pe internet. Larisa Blănari, candidat PSD la Camera Deputaților, a oferit tablete pentru 10 copii ai acestei unități de învățământ care aveau mare nevoie de ele.

Gestul vine în contextul propunerii făcute de primarul Vasile Berariu, un susținător al educației și al profesorilor din comuna Boroaia.

Larisa Blanari a donat zece tablete unor elevi care provin din familii cu venituri mici și cu mai mulți copii nevoiți șă-și împartă dispozitivele pentru a participa la cursurile de la distanță.

Bucuria a fost mare, mai ales că beneficiarii dispozitivelor sunt copii cu rezultate bune la învățătură și cu un parcurs școlar promițător.

„Atunci când există bunăvoință și interes se găsesc de fiecare dată oameni cu suflet mare și conștienți că fără educație nu se poate vorbi de un viitor al acestei țări. De o astfel de inițiativă s-a bucurat un număr de 10 elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” din Boroaia. Totul a pornit de la propunerea primarului Vasile Berariu.”, a declarat conducerea școlii. „Gestul de umanitate al doamnei Larisa Blanari a adus zâmbete pe chipurile copiilor, care vor putea fi alături, în mediul virtual, de colegii și profesorii lor. Nu se pot aduce decât mulțumiri unor astfel de oameni care investesc în educație, conștientizând rolul acesteia în progresul unei națiuni și care cred cu tărie că „dăruind vor dobândi”.

Codrin Benta
Larisa Blănari

Școala de la distanță reprezintă o provocare pentru toți factorii implicați în actul educativ.

Elevi, cadre didactice și părinți se află în fața unei situații cu care nu s-au mai confruntat până în prezent, în condițiile în care nu se poate vorbi de o egalitate de șanse la educație pentru toți elevii.

Absența conexiunii la internet, dar mai ales lipsa dispozitivelor fac ca unii copii să nu poată dispune de un drept elementar, garantat prin lege, și anume dreptul la educație.

Se caută soluții de către școală, dar și de către autoritățile locale pentru ca fiecare copil să-și continue pregătirea pe drumul cunoașterii.

Primăria comunei Boroaia a depus luna trecută un proiect pe fonduri europene pentru ca toți elevii școlii menționate să beneficieze de tablete cu internet.

În același proiect au fost incluse echipamente pentru școală, necesare susținere cursurilor de distanță.

ȘTIRI