Accesări: 5912

Fonduri pentru proiectele primăriilor. Sute de unități administrative au primit bani pentru lucrările efectuate la obiectivele derulate prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Plățile, în valoarea de peste 300 de milioane de lei, au fost făcute de către Ministerul Dezvoltării, atât la finalul anului trecut, cât la început de an.

Banii reprezintă solicitările depuse de unităţi administrativ-teritoriale pentru decontarea bunurilor, serviciilor și lucrărilor executate pentru peste 350 de obiective de investiții.

Investițiile în cauză sunt finanţate prin cele două etape ale PNDL.

Ministrul Ion Ștefan a ținut să sublinieze că ministerul s-a ținut de cuvânt prin plata investițiilor executate corect.

La nivelul zonei Fălticeni, mai multe unități administrativ teritoriale au primit bani, în urma cererilor depuse.

Plăți au fost făcute către localitățile Cornu Luncii, Preutești, Bogdănești, Dolhești, Slatina și Vadu Moldovei.

Bani de la minister au primit și orașele Dolhasca și Liteni, dar și municipiul Fălticeni.

Pentru comuna Cornu Luncii s-au decontat banii pentru patru proiecte accesate prin PNDL, iar la Liteni pentru două proiecte.

Ultima tranșă de plăți de la Ministerul Dezvoltării, pentru localitățile din zona Fălticeni, s-a făcut pe 23 ianuarie 2020. Au fost decontate lucrări de peste 1,7 milioane de lei pentru patru localități.

Comuna Baia a primit 778.900 de lei, Comuna Preutești – 148.200 lei, Comuna Rădășeni – 245.500 lei, iar Comuna Vadu Moldovei a primit 547.900 lei.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat.

Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

ȘTIRI