Zona de munte sub Cod galben de vând puternic. Traficul feroviar blocat între Bistrița și Vatra DorneiActualitate

Zona de munte sub Cod galben de vând puternic. Traficul feroviar blocat între Bistrița și Vatra Dornei

       Accesări: 660

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o Informare Meteorologică privind intensificări ale vântului, valabilă până vineri dimineață, la ora 10.00.

Sunt prognozate intensificări ale vântului în nord-vestul, nordul și centrul țării cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 55 km/h, iar la munte, în special la altitudini de peste 1800 m, va sufla tare. Temporar, rafalele vor depăși 90 – 110 km/h, mai ales în jumătatea de nord a Carpaților Orientali.

Ulterior acestei informări, a fost emisă și o atenționare Cod galben pentru zonele de munte ale județelor din nordul și centrul țării, între care și Suceava. Până spre ora 3 a nopții de joi spre vineri, la peste 1500 m, în zona montană, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge si depăși la rafală 85…100 km/h.

La ora 20.30, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 502 Bistriţa – Vatra Dornei a fost întreruptă între staţiile CF Silhoasa şi Lunca Ilvei, în judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce un copac s-a prăbuşit peste calea ferată (din cauza vântului puternic).

Din acest motiv, trenul Regio 4206 Bistriţa – Vatra Dornei nu şi-a mai putut continua deplasarea. De asemenea, trenurile IR 1834 Timişoara – Iaşi şi IR 1831 Iaşi – Cluj-Napoca au staționat în staţii (Lunca Ilvei, respectiv Silhoasa).

ȘTIRI