Zona de munte din județul Suceava se află sub atenționare meteorologică Cod Portocaliu din această noapteActualitate

Zona de munte din județul Suceava se află sub atenționare meteorologică Cod Portocaliu din această noapte

       Accesări: 390

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi atenționarea meteorologică care vizează instabilitate atmosferică accentuat și ploi însemnate cantitativ, în intervalul 24 mai, ora 16 – 25 mai, ora 21.

A fost emis Cod Portocaliu pentru mai multe județe, inclusiv județul Suceava, începând din această noapte, de la ora 22.

Marţi noaptea (24/25 mai) şi pe parcursul zilei de miercuri (25 mai) în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.

Atenționările emise de meteorologi și hidrologi pentru 34 de județe din țară au determinat organizarea unei ședințe operative la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în sistem videoconferință, cu prefecții, șefii structurilor MAI și reprezentanții ministerelor și instituțiilor centrale cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a solicitat prefecților din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice să convoace Comitetele județene pentru situații de urgență și să monitorizeze permanent situația din teritoriu. Totodată, prefecții se vor asigura că la nivelul primăriilor vor fi convocate Comitetele locale pentru situații de urgență și că populația va fi atenționată din timp de posibilele efecte ale ploilor și de riscul de inundații.

Pentru intervențiile care ar putea fi necesare în sprijinul populației sunt pregătite forțe ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență și ale jandarmeriei. Sunt pregătiți de intervenție 6.500 de pompieri cu 700 mijloace tehnice. Misiunea prioritară a efectivelor MAI este aceea de salvare de vieți și de limitare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

MAI recomandă conducătorilor auto multă prudență în trafic întrucât pe unele artere rutiere se circulă deja în condiții de ploaie. Poliția Rutieră va informa periodic populația despre condițiile de trafic pe principalele artere rutiere din țară.

Situația din țară este monitorizată de către Centrul Național Conducere Integrată care funcționează în regim 24 de ore din 24.

ȘTIRI